Прикидається цивільним: Підсанкційне судно РФ з військовим вантажем зайшло в Чорне море через Босфор, - аналітик

Російське судно, яке перебуває під санкціями, увійшло в Чорне море через Босфор. На борту контейнеровоза може знаходиться військовий вантаж з Сирії, інформують Патріоти України.

"Репатріація військової техніки: судно під російським прапором Sparta IV, що належить SC SOUTH LLC, яке знаходиться під санкціями Мінфіну США, пройшло через Босфор у бік Чорного моря по дорозі з Тартуса до Новоросійська з військовим вантажем", - повідомив у Twitter учасник незалежної консалтингової фірми з відстеження суден Bosphorus Observer Йорука Ішика.

При цьому він зазначив, що судно цивільне тільки за назвою. За інформацією NavalNews, для проходу через Босфор екіпаж Sparta IV заявив осадку 6,2 метра, що свідчить про велике завантаження. До входу в Босфор судно супроводжував ракетний корвет ВМФ РФ "Стерегущий".

Варто зазначити, що протоку Босфор конролює Туреччина.

Ситуація в Чорному морі станом на 5 березня - що відомо

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну Чорне море перетворилося на полігон для російського військового флоту. Окупанти наповнили море морськими мінами, які створюють загрозу не тільки для українського узбережжя, а й для інших країн, що мають до нього вихід, тому що небезпечні предмети прибиває до берега, де вони можуть здетонувати.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...