Прикидались, що допомагають: Російське подружжя в Португалії копіювало документи біженців і допитували їх про місцеперебування членів їхніх сімей, - журналістка

"Чи є хороші руззкі? Є. Ті, що вже не рухаються. Що робити, якщо руззкі типу "помагають українскім бєженцам" закордоном? Моя особиста думка — ні, краще пошукати альтернативу. Розумію, що багато хто купився на те, що не знає локальних мов, і тому російська мова конекшен біженця і представника держави-агресора. І ось цікава новина із португальського Сетубала", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Російське подружжя Ігоря та Юлії Хашиних копіювало особисті документи біженців і допитували їх про місцеперебування членів їхніх сімей в Україні. Далі, за повідомленням поліції, передавало особисті дані посольству РФ. У Португалії скандал, бо ці хароші руззкі мають подвійне громадянство, давно проживають у Португалії і співпрацювали із мерією. Аж тут виявилось, що дані із муніципалітету упливають до рашистів.

Що таке злиті дані біженця? Окупанти чітко знають, що господаря активів, нерухомості, земельних ділянок немає вдома. А отже, можна сміливо грабувати і забирати собі всі активи. Можна тиснути на колег, на найманих працівників, які лишились удома. Особливо, якщо це територія прифронтова чи тимчасово під окупацією.

Часто біженцями є мами, діти та старенькі. І якщо подібним хорошим руззкім ненароком сказати, що чоловік в ТРО, ЗСУ, поліції, СБУ — це злиті дані про родича-захисника. І вуаля — рашист завше матиме змогу повпливати шантажем чи то на зброяка, чи то на його сім'ю в стресовому стані. Те ж саме стосується, якщо ваші родичі працюють в громадах, меріях, в комунальних установах.

На території Португалії є російська агентура і любителі комуністичної партії, тому злиті дані українців — це ще й шикарна пожива, аби повпливати на мізки. Чи використати інформацію для просування наративів, що Україні не треба давати зброю/грошей/членство в ЄС.

І останнє. От як би мені закинули: "Ти оце така вумна, бо в тебе нема дітей?" Поки нема. Але. Цілий березень я дуже сильно переживала за батьків — вони у мене під загрозою номер один, якби якийсь локальний Стремоусов складав списки. Враховуючи, що я з раннього дитинства знаю, що таке Росія і що таке, якщо вона поруч — нічого російського брати не можна. Ніяких сентиментів до Росії не можна мати.

В моєму житті мінімальна присутність якихось російських продуктів. Тому так — мої діти і я не будуть ніколи послуговуватись поміччю хороших руззкіх. Для цього я опаную найекзотичніші мови, тільки б нічого і ніколи не просити у росіян. До слова, у Португалії мешкає низка українців, уже краще питати, що там і як, у них. Не ведіться на поміч рашистів і ніколи не давайте їм в руки свої приватні документи".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...