Пришвидшує старіння: Науковці назвали гормон, рівень якого не повинен бути низьким

Дослідники встановили нові характерні закономірності розвитку запальних процесів, які є причиною передчасного старіння.

Дослідники з Університету Саара (Німеччина) довели, що низький рівень гормону стресу кортизолу і білка GILZ є провокує хронічне запалення і в результаті прискорює старіння. Про роботу вчених розповідає Eurekalert, передають Патріоти України.

Феномен старіння є результатом складної взаємодії численних факторів і імунна система відіграє в процесі вирішальну роль. З віком імунні реакції можуть проявляти надмірну активність і сприяти розвитку запальних процесів, що призводять до появи атеросклерозу, артриту та інших захворювань.

Досі вченим не вдалося встановити усіх причин, які викликають запалення.

Рівень стресу впливає на процеси старіння

Нові дані вказують на те, що запальний процес пов'язаний з рівнем гормону кортизолу, який знижується з віком.

Своєю чергою, білок GILZ, рівень якого частково регулюється кортизолом, є ключовим героєм у роботі імунної системи. Зокрема, він бере участь в блокуванні запальної реакції, яку запускає макрофагами. З цієї причини учені припустили, що дефіцит GILZ сприяє запаленню, яке провокують макрофаги.

Чому низький кортизол – це погано

Спостереження показали, що низький рівень кортизолу змушує макрофаги продукувати менше GILZ, що в результаті призводить до безперервного виділення запальних молекул. Наступні експерименти підтвердили, що ці умови посилюють хронічні запальні процеси.

Попереду багато роботи та досліджень, ніж вчені винайдуть ефективний лікарський засіб, проте відкриття робить важливий крок вперед в розумінні механізмів і причин феномена старіння, – йдеться в статті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...