Пристрасті навколо ATACMS: WSJ повідомила, яку зброю Білий дім дозволив використовувати Україні для ударів по території РФ

Ракети ATACMS

Влада Сполучених Штатів надала Україні дозвіл на завдання ударів по російській території із застосуванням американської зброї, проте не всієї. Про це йдеться у матеріалі видання The Wall Street Journal.

Завдяки новій політиці Вашингтону українські сили матимуть змогу використовувати артилерію і запускати ракети малої дальності з пускових установок HIMARS проти командних пунктів, складів зброї та інших об'єктів на території Росії, які російська армія використовує для здійснення нападу на Харків на північному сході України.

Водночас ця політика не дає Україні права використовувати ракети класу "земля-земля" більшої дальності ATACMS на території Росії.

Видання зазначає, що вузька географічна сфера застосування є намаганням адміністрації президента США Джо Байдена сприяти кращому захисту України від триваючого наступу Росії, при цьому ризик переростання конфлікту в Україні у пряме зіткнення між Вашингтоном і Москвою обмежується.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Партизани провели диверсію на Уралі, зупинивши рух залізничних составів із боєприпасами КНДР (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:00

Партизанам руху опору "АТЕШ" вдалося провести успішну операцію на Транссибірській залізничній магістралі під Єкатеринбургом. У результаті було здійснено підрив залізничного полотна, яким здійснювалася доставка північнокорейських боєприпасів. Про це пов...

Не ховайтесь за людей!

п’ятниця, 5 липень 2024, 11:45

Зранку телеграм-канали, особливо з пулу президентського офісу, поширюють цитатник інтервʼю Зеленського виданню "Bloomberg". Окрім вихвалянь Єрмака, вимог до союзників і скарг на життя проводиться цікава думка. . Мовляв, для зміни української території ...