"Путін дуже сильно хоче влаштувати "майдан навпаки" і у такий спосіб "відіграти все назад", - Петро Олещук

"Я довго думав, чого це Путін так відверто сам особисто почав озвучувати тези про «нелегітимність»?Дискутувати з Путіним на юридичні теми — марна справа. Тим більше марна справа — вести дискусію щодо норм Конституції України з найбільшим у світі її порушником", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Адже дуже дивно, коли ти якісь статті читаєш, але вперто не помічаєш статтю 133 «До складу України входять: Автономна Республіка Крим…, Донецька…, Запорізька…, Луганська…, Херсонська… області… та Севастополь».

Тут читаємо — тут не читаємо? Власне, досить виконати Конституцію України, і війна завершиться. А там і вибори можна буде провести.

Але повторюсь — це все не про право. Зеленський на думку Путіна «став нелегітимним»? Тобто, до того був легітимний? І він посилав захоплювати Київ і «валити» повністю легітимну українську владу, усвідомлюючи її легітимність?

А як же теза, що «після 2014 року в Україні був переворот і влада нелегітимна», яку він радісно згодовував своїм прихильникам? І саме через «нелегітимність» він почав 2014 року війну. А тепер виявляється, що влада в Україні була легітимна?

Тому не треба занурюватися у ці помиї. Головне тут інше. Я довго думав, чого це Путін так відверто сам особисто почав озвучувати тези про «нелегітимність»? Це ж найгірший спосіб поширити ці думки в Україні, де вони тепер міцно будуть асоціюватися з російськими агресорами та їхнім вождем.

А потім зрозумів. Він не до народу звертається. Для нього ніяких народів не існує. Є плебс, чернь, яка не відіграє жодної ролі. Бо у нього самого у державі лише плебс та чернь, і він не може уявити, що десь не так.

Він звертається до української «еліти», і, зокрема, її парламентської частини. Влаштовуйте переворот, захоплюйте владу, і ми з вами «домовимося» — я вам щедро віддячу. І вже потім можна буде «загнати народ у стійло», бо бункерний свято вірить у таку можливість.

Взагалі, російський керманич давно і міцно зациклений на українському «майдані» (як він сам його розуміє), і дуже сильно хоче влаштувати «майдан навпаки», і у такий спосіб «відіграти це назад», хоча виходить він із абсолютно невірного розуміння природи Майдану як такого.

Для кремлівського вождя Майдан — це суто змова та заколот еліт, підбурюваних «колективним Заходом». Відповідно, «майдан навпаки» — це така сама змова, але в його власних інтересах.

Тому він і говорить про «нелегітимність» та «нову українську владу» особисто. Він хоче послати сигнал тим українським політикам, що хотіли би вступити з ним у торги, що він сам особисто стоїть за цим процесом, і може гарантувати всебічну вдячність.

Власне, Руслан Стефанчук уже відповів, але, думаю, в оточенні Путіна розраховують на інших українських парламентарів. На кого? А давайте поспостерігаємо, як вони себе будуть поводити. Від декого я чекаю на дуже цікаві заяви.

А росіяни досі нас не зрозуміли. Почали записувати ІПСО українською, змінили тези, переробили пропаганду, диверсифікували вплив… але досі так нічого і не зрозуміли. Так само переносять аналогії власного внутрішньо російського досвіду на нас. Це велика помилка".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...