Путін готовий здавати території заради переговорів із Києвом, - генерал Романенко

Країна-терорист Росія вкрай потребує паузи у війні та мирних переговорів з Україною. Заради цього вона готова здати частину захоплених у нашій країні територій. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Насамперед, Росія хотіла б залишити за собою Крим, а також Донбас", – зауважив він. За оцінками генерала, у Кремлі усвідомлюють, що велика війна з Україною безперспективна, і шукають шляхи її припинення. Зокрема, там можуть розглядати варіанти певного торгу з Україною.

"Вони розглядають різні варіанти. У тому числі й етапи того, що і коли можна було б здавати, щоб переходити до переговорів", – сказав Романенко.

Він пояснив, що ворогові потрібен час, щоб підготуватися до нового наступу на Україну. У цьому контексті генерал нагадав про те, що підготовка до повномасштабного вторгнення зайняла вісім років – з 2014 по 2022 рік.

У цьому контексті Романенко наголосив: вкрай важливо, щоб західні союзники допомогли Україні реалізувати завдання, яке було сформульовано на першій зустрічі у форматі "Рамштайн" – ослаблення армії Росії до такого стану, щоб вона не була здатна воювати.

"Ми знаємо, яку допомогу коаліція з понад 50 країн, насамперед, НАТО надає Україні. Хоча з урахуванням швидкості надання та номенклатури озброєнь і техніки ми бачимо, що поки що союзники вирішують завдання того, щоб Україна не програла. Тільки поступово і дуже повільно вони переходять у стан, щоб Україна разом із своїми союзниками виграла у цій війні", – підсумував генерал.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Гірський хребет з демонтованих будинків посеред міста": Як виглядає окупований Маріуполь на супутникових знімках

вівторок, 19 березень 2024, 12:55

У тимчасово окупованому Маріуполі російські загарбники звезли величезну купу будматеріалів з демонтованих будинків та утворили новий «гірський хребет» посеред міста. Про це повідомив радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграм, п...

Знищення бронетехніки армії РФ: Російські добровольці показали нове відео боїв на Бєлгородщині

вівторок, 19 березень 2024, 12:44

Бійці "Російського добровольчого корпусу", які воюють проти кремлівського режиму в РФ, опублікували 19 березня нове відео боїв у Бєлгородській області. Відповідний ролик з’явився в телеграм-каналі РДК, передають Патріоти України. Російські добровольці ...