Путін готовий здавати території заради переговорів із Києвом, - генерал Романенко

Країна-терорист Росія вкрай потребує паузи у війні та мирних переговорів з Україною. Заради цього вона готова здати частину захоплених у нашій країні територій. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю висловив ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Насамперед, Росія хотіла б залишити за собою Крим, а також Донбас", – зауважив він. За оцінками генерала, у Кремлі усвідомлюють, що велика війна з Україною безперспективна, і шукають шляхи її припинення. Зокрема, там можуть розглядати варіанти певного торгу з Україною.

"Вони розглядають різні варіанти. У тому числі й етапи того, що і коли можна було б здавати, щоб переходити до переговорів", – сказав Романенко.

Він пояснив, що ворогові потрібен час, щоб підготуватися до нового наступу на Україну. У цьому контексті генерал нагадав про те, що підготовка до повномасштабного вторгнення зайняла вісім років – з 2014 по 2022 рік.

У цьому контексті Романенко наголосив: вкрай важливо, щоб західні союзники допомогли Україні реалізувати завдання, яке було сформульовано на першій зустрічі у форматі "Рамштайн" – ослаблення армії Росії до такого стану, щоб вона не була здатна воювати.

"Ми знаємо, яку допомогу коаліція з понад 50 країн, насамперед, НАТО надає Україні. Хоча з урахуванням швидкості надання та номенклатури озброєнь і техніки ми бачимо, що поки що союзники вирішують завдання того, щоб Україна не програла. Тільки поступово і дуже повільно вони переходять у стан, щоб Україна разом із своїми союзниками виграла у цій війні", – підсумував генерал.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Щиро бажаю, щоб так само "народжувалося життя" в твоєму місті": Андрій Бєдняков висміяв ведучу з РФ, яка їздила на ТОТ

субота, 4 травень 2024, 19:14

Український ведучий і гуморист Андрій Бєдняков публічно висловився про російську телеведучу, блогерку Настю Івлєєву, яка днями зганьбилася своєю пропагандистською позицією, передають Патріоти України. Так, у своєму фотоблогу Андрій іронічно звернувся д...

Пролунав вибух і почалася пожежа: У Бєлгороді на будинки впала ракета, яку окупанти запускали по Харкову

субота, 4 травень 2024, 18:14

У російському Бєлгороді вдень у суботу, 4 травня, пролунали вибухи, після чого загорілися будинки. Місцева влада повідомляла про ракетну загрозу. Про це написав губернатор Бєлгородської області В’ячеслав Гладков, передають Патріоти України. За його вер...