"Путін із тих політиків, які із всіх поганих варіантів завжди обирають найгірше рішення", - Портников

"Прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що у Москві поки що не бачать підстав говорити про політико-дипломатичні шляхи припинення війни з Україною. Це і є висновок, який Путін зробив зі свого фіаско в Самарканді", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"Багатьом було цікаво, як він ставиться до того, що учасники саміту не підтримали його у війні з Україною, що не вдалося домогтися навіть рядка у спільних комюніке після зустрічі з головою КНР, а прем'єр-міністр Індії влаштував публічну прочуханку російському президенту. Ось відповідь і отримано, абсолютно в путінському стилі – продовжувати війну. Бо Путін із тих політиків, які із всіх найгірших варіантів завжди обирають найбільш найгірше рішення. Поведінка лідерів, на підтримку яких Путін розраховував, не тільки не витверезила російського президента – вона його розлютила. Тепер він хоче довести, що здатний знищити Україну не лише західним лідерам, а й східним. Тому наказує думати про те, якими мають бути подальші дії — політичні та військові.

Перший із цих висновків уже очевидний. Прискорити проведення "референдумів" на окупованих територіях. Про це вже говорить і головний глашатай Путіна, заступник голови Радбезу Росії Дмитро Медведєв, з відповідними заявами виступають і окупаційні органи влади. Це все недарма, це нова тактика Путіна.

Вона полягає в тому, щоб провести референдум, там, де доведеться, вже не зважаючи на те, яка частина території тієї чи іншої області є окупованою, не дбати про адміністративні кордони. Головне – бути присутнім на території того чи іншого українського регіону, щоб не вийшло так, як із Харківською областю. Потім оголосити ці території невіддільною частиною Російської Федерації, а присутність на них українських військ – безпосередньою загрозою безпеці самої Росії. І вже з цих позицій шантажувати світ можливим застосуванням ядерної зброї та іншої зброї масового знищення.

Чи завершиться війна після того, як окуповані регіони будуть номінально оголошені російськими? Звичайно ж — ні. Ці регіони Путін хоче перетворити на плацдарм для наступу на інші українські регіони, які він хоче захопити. Так само як Крим та Донбас стали плацдармами для вторгнення у 2022 році. Зупинити Путіна може лише перемога ЗСУ та крах його власної держави — коли б це не сталося. Інших шансів на припинення розв'язаної їм війни не існує".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...