"Путін може очолювати РФ ще 10-15 років": Портников спрогнозував, як вихід російських військ з Херсона позначиться на кремлівському режимі

Якщо російські війська таки залишать Херсон, то це жодним чином не вдарить по репутації кремлівського режиму чи самого диктатора Володимира Путіна всередині Росії, переконаний політолог і публіцист Віталій Портников. Він припустив, що 70-річний Путін може очолювати РФ ще 10−15 років, якщо йому дозволить здоров’я. В інтерв'ю Портников розповів, чому російські еліти і суспільство жодним чином не відреагують на відхід окупантів з Херсону і чому Росія — це держава Федеральної служби безпеки РФ. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

— Росіяни начебто виходять із Херсона. Як ви думаєте, що це означає для кремлівського режиму?

— По-перше, ми маємо дочекатися самого виведення військ. Поки що ми з вами змушені мати справу виключно з телевізійною картинкою. І є абсолютно очевидним, що ця телевізійна картинка має бути підтверджена насамперед реальними діями російських Збройних сил [Росії] - вони дійсно мають вийти з цієї території.

У Збройних силах України зараз побоюються того, що російські Збройні сили збираються залишатися на Херсонщині, готують певні маневри, які би мали затягнути українські війська в пастку. Я не думаю, що це так реалістично, тому що всі ці плани російських військ також абсолютно зрозумілі і українцям.

Разом із тим є абсолютно очевидним, ми можемо розглядати ці варіанти: що відбудеться, якщо війська дійсно вийдуть? Що відбудеться, якщо вони не вийдуть? Пропагандистський ефект так чи інакше пов’язаний уже з виведенням військ.

— Ми побачили це відео, якого могло би не бути, де командувач російських вйськ в Україні Сергій Суровікін доповідає міністру оборони РФ Сергію Шойгу. Ми розуміємо, що вона була записана заздалегідь, змонтована. Здається, що чомусь вона з’явилася і на це не могли не відреагувати представники так званої кремлівської еліти. Але ж при цьому ми не бачили ніякої реакції Путіна, він про це нічого не говорив.

— Це ще раз говорить про те, що ці всі реакції на війну в Україні - це зрежисовані реакції, як ви правильно говорите.

Коли було втрачено Лиман — була одна режисура, були протести, заяви про те, що треба розжалувати генерала [Олександра] Лапіна. Зараз, коли генерал Суровікін ухвалив рішення, що Росія має залишати Херсон, а ми маємо таким чином встановлювати над ним контроль, [звучить] повністю одностайне «за», всі задоволені. Усі говорять, який герой генерал Суровікін молодець. І порівнюють те, що Суровікін залишив Херсон із тим, як фельдмаршал Михайло Кутузов залишив Москву.

Тож ми бачимо, що для кремлівського режиму жодних політичних загроз (із погляду подальших бойових дій в Україні) немає.

— Півтора місяця тому Путін заявляв про те, що «Россия тут навсегда», говорив про ці анексії, в Конституції вони це записали. Вже тоді це виглядало божевіллям. Ви багато разів у нашому ефірі говорили, що російські еліти нічого не вирішують і елітами по суті не є; але все одно ми бачимо, що є якісь невдоволені z-патріоти.

— Їх тепер не бачимо, тепер бачимо, що патріоти задоволені.

— Є ще так звані воєнкори, які пишуть у великих прокремлівських каналах, що це все зрада. Як ви думаєте, яка стратегія? Проковтнуть так само як ковтали все до того?

— В тоталітарній країні не має жодного значення думка суспільства про дії влади, а має значення виключно рівень ефективності силового апарату. Тому жодного значення будь-яке відведення військ із будь-якої території мати не буде. Ви просто маєте це зрозуміти.

Я вас переконую, що навіть якби якась армія зараз увійшла до Владивостока, а якась — до Бєлгорода, теж би знайшлися пояснення, чому це так добре і чому треба за це подякувати Володимиру Володимировичу Путіну: «А в Москве-то врага нет»!

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Марш на Харків в травні! Українцям підсунули страшну інформацію. Спецслужби РФ почали операцію - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:40

Російське військове командування сподівається знайти достатні ресурси (300 тис. мобілізованих) для проведення наступальної операції на Харків, пише Інститут вивчення війни. Схожі повідомлення просувають й інші джерела. Політолог та військовий аналітик ...

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...