"Путін не може не розуміти, що шантаж клієнта в короткий важкий період - це прямий шлях до банкрутства", - Голобуцький

"Єврокомісія пропонує ЄС встановити стелю ціни на російський газ - менш як 20% теперішньої спотової (тобто,50 євро за МВт/год). Путін в середу на Східному економічному форумі відреагував: "Вообще не будем ничего поставлять, если это противоречит нашим интересам! Ни газ не будем поставлять, ни нефть, ни уголь, ни топочный мазут - ничего не будем поставлять! Те, кто нам что-то навязывают, не в том положении находятся сегодня, чтобы диктовать нам свою волю! Пусть одумаются! ...Поставлять ничего не будем, как я сказал. Нам останется только одно: как в известной русской сказке, приговаривать "Мёрзни, мёрзни, волчий хвост!", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Путін не може не розуміти, що шантаж клієнта в короткий важкий період - це прямий шлях до банкрутства. Бо важкий момент минеться, і то доволі швидко - ймовірно, вже до наступної зими буде перекрито частину потреб в енергоносіях за прийнятною ціною. Але лояльність клієнта не поверне ніщо - жодне демпінгування, жодні "політичні знижки" хоч би й в 90%.
Європа зрозуміла, як воно - бути на енергетичному гачку в Росії. Європейським лідерам це дуже не сподобалось - бо їхній електорат пред'являє претензії тепер значно голосніше, ніж всі ці роки схвалював "дружбу з газовими преференціями" з РФ.
Путін так побоюється 2024-го року і виборів... Але ж якраз до 2024-го він підійде з програною війною, з ізольованою економікою - і власне з критичним зменшенням експортних контрактів на енергоносії. При тому вони зобов'язались постачати ті ж енергоносії Китаю практично за безкоштовно. А Китай не соромиться перепродувати безкоштовний російський газ в тому числі європейським покупцям за зниженою відносно поточної ринкової кон'юнктури ціною. Користуючись моментом, котрий створив якраз Путін.
Один рік - це навіть не середньострокове планування. Про стратегію не йдеться. Отже, що Путін планує чинити через рік? Коли покупці, з яких він знущається сьогодні, зможуть собі дозволити якщо не повністю відмовитись від російських енергоносіїв, то сильно скоротити контракти.
Сталінську ізольовану "економіку на кістках" відродити не вдасться. Але як тоді? Чи він вже не планує дожити?".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Транспорт теж поставлять на військовий облік: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп Железняк

четвер, 16 травень 2024, 22:40

Постановою Кабінету міністрів від 18 травня заборонять юридичним особам переміщати транспортні засоби, які стоять на військовому обліку (всі, окрім мотоциклів) не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації, крім суміжних областей. Про це повідо...

"Два двигуни та радари": У Туреччині заявили, що їхній новий винищувач кращий за американський F-35 (фото)

четвер, 16 травень 2024, 22:33

Турецька компанія Turkish Aerospace Industries (TAI) має намір випустити 20 літаків-винищувачів п'ятого покоління KAAN до 2028 року. Про це йдеться у Turkiye Newspaper із посиланням на заяву гендиректора TAI Темела Котіла, передають Патріоти України. В...