"Путін не вмовив Лукашенка вступити у війну", - Олексій Гончаренко

"Аналітики ISW дійшли такого висновку, проаналізувавши вчорашню зустріч: диктатори утрималися від публічного обговорення російського вторгнення в Україну. Але, знову повторювали тези про незрозумілу "західну загрозу" для Білорусі", - пише нардеп Олексій Гончаренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Вчора в мене був стрім на каналі, де я по гарячим слідам розбирав всі заяви недофюрерів, і з цього приводу озвучив також прогноз. Чому путін не залучить Білорусь до війни?

Є дві причини:

Перша. путін через окупаційний режим лукашенка зараз повністю контролює Білорусь. Якщо він спробує щось зробити чи наказати, це загрожує втраті цього контролю. Білоруські силовики, які розганяли власний народ - це одне. А білоруські силовики, особливо якщо ми говоримо про військових, яким скажуть йти воювати в Україну, де вже до 100 тисяч дохлих росіян, - це інше. І тут перед ними може стати вибір: йти в Україну помирати чи взяти зброю в руки і звільняти свою власну країну. путін це розуміє, і боїться такого розвитку подій.

Друга. Навіть якщо уявити, що військові виконають цей наказ. Білоруська армія може виставити боєздатних підрозділів до 20 тисяч людей особового складу. Це не мало, але й не багато. Проте кардинально не зміниться нічого. Можна спробувати оголосити мобілізацію, але в Білорусі вона піде ще важче, ніж йде в росії. І якщо стається так, що ця армія вторгнеться в Україну, то далі путіну доведеться захищати тисячі колометрів україно-білоруського кордону, щоб вберегти свою маріонетку лукашенка.

Чи є сили у путіна для ще тисячі кілометрів фронту? Коли йому зараз не вистачає сил тримати оборону від Луганська до Херсону. Тому, ця зустріч - скоріше ще одна показуха, де Білорусь використовують як "пугало" з метою провокацій і відволікання наших сил".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хто слова зодягне у музичні шати

четвер, 28 березень 2024, 10:59

Шукаю композитора. Я, зізнаюся, друзі, не поет, тим паче, не поет-пісняр. Але одного ранку проснувся з віршем у серці. Де й взялося це прекрасне диво — не знаю. Тільки встиг ввімкнути комп’ютер — вилилося хвилюючим текстом на екран. Перечитав, почистив...

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...