Путін несподівано заговорив про успіхи РФ у Соледарі: Експерти пояснили мету диктатора

Президент-диктатор Росії Володимир Путін 26 січня заявив, що ЗСУ нібито «безуспішно контратакують з усіх боків на Соледарському напрямку», а російські війська тим часом наступають «майже щодня, потроху». Путін, ймовірно, хотів похизуватися нещодавніми успіхами армії РФ та засвідчити злагодженість у її лавах. Про це йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Путін заговорив про Соледарський напрямок під час зустрічі зі студентами Санкт-Петербурзького державного морського технічного університету. Власне, торкнувся він цієї теми під час розмови з ветераном, який воював саме під Соледаром.

Хоча місто вже рік перебуває в окупації, і останнім часом якихось особливо великих боїв тут не було, в ISW вважають, що Путін згадав про нього не випадково.

«По-перше, він ймовірно, намагався привернути увагу до останніх успіхів Росії в цьому районі, оскільки 18 січня росіянам вдалося захопити село Веселе саме на Соледарському напрямку. Коментар Путіна про те, що підрозділи на Соледарському напрямку діють «злагоджено», також, можливо, є спробою заперечити нещодавні заяви про жорстоке поводження з військовослужбовцями в 119-му полку, котрі до того ж були використані в межах «кланової війни» серед кремлівських еліт», – пишуть аналітики.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...