"Путін по самі вуха вліз у міжнародні мусульманські чвари на боці одного з угрупувань", - Орест Сохар

"Російська влада круто помилилася у визначенні калібру своїх політичних ворогів: кремль традиційно вбачає загрозу в лібералах, тоді як сколихнути сучасну московію здатні лише ісламісти. З їх подачі виникли І та ІІ чеченські війни, гриміли по РФ гучні теракти. І саме адепти "Ісламської держави" дали у підмосковному "Крокус Сіті" під дих бункерному", - пише журналіст Орест Сохар у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Кремлівський фюрер, – якщо досі не став шиїтом, то напевно вже завербований ними. Адже він по самі вуха вліз у міжнародні мусульманські чвари на боці одного з угрупувань.

Іран – головний партнер РФ у творенні близькосхідної кризи, зокрема — війни в Ізраїлі. Іранці — у переважній більшості своїй — шиїти, й інколи важко розібратися, кого вони ненавидять більше: американців чи мусульман-сунітів.

Москва та Тегеран спільно прикривають геополітичну дупу сирійського диктатора Асада: зокрема, РФ 2015-го ввела війська для зачистки наслідків т.зв. "арабської весни", повністю змінивши хід громадянської війни.

Нагадаю, що війна в Сирії розпочалася 2011-го з протестів проти диктатури Асада, чим скористався ІДІЛ, захопивши близько третини сирійської території та 40% Іраку. Тоді Асад покликав на допомогу російську армію, бойовиків з Хезболли та Ірану, й "ісламські державники" були практично знищені. На весь світ відома трагедія двомільйонного міста Алеппо, яке проасадівська коаліція взяла в облогу і знищувала авіабомбами, хімічною зброєю та голодом.

Тут саме час додати у розповідь інгредієнт, який дуже характеризує кремль: безпринципність. Воюючи з ІДІЛ, москва водночас торгувала з ним нафтою. Нічого особистого, тільки бізнес.

"Останніх два роки ІДІЛ була зосереджена на Росії, часто критикуючи Путіна у своїй пропаганді, і вважаючи Росію співучасником діяльності, яка регулярно пригнічує мусульман", — кажуть аналітики.

Бойовики "Ісламської держави" — суніти. До речі, як і окупована Ічкерія (Чечня): солідарність з поневоленим кавказьким народом – це ще один динар в скарбничку ненависті до кремля та його симпатиків.

Відповідальність за розстріли взяла на себе підгрупа "Ісламської держави", що називає себе ІДІЛ-К. "К" — це перша літери від "Хорасан" (Khorasan), стара назвою регіону, який включав частини Ірану, Туркменістану, та Афганістану. Фактично, ІДІЛ-К прагне контролювати добрий шмат Азії, від Казахстану на півночі до Мальдів на півдні; від Східного Ірану на заході до Західного Китаю на сході, підтягнувши нові регіони, як от Таджикистан. Це до слова про їх амбіції. До речі, в минулому ІДІЛ приписував собі атаки, до котрих не мав жодного стосунку. Але цього разу їх "слід" підтверджений американською розвідкою.

Це вже не перший теракт ІДІЛ проти РФ: у вересні 2022 року бойовики ІДІЛ-К вже давали про себе знати, здійснивши теракт у російському посольстві в Кабулі. Але напад на "Крокус Сіті" виявився набагато кривавішим і значущішим за своїми масштабами. Цьому є свої пояснення: бойовики прагнуть у такий спосіб збільшити значущість, значить, – підтримку та силу.

ІДІЛ-К може продовжити свої атаки по світу, щоб досягти мети – "перетворитися на терористичну організацію з глобальним впливом". Особливо комфортно це вдаватиметься на території московії, спецслужби якої тратять здоровезні кошти на переслідування політичних ворогів режиму, тоді як безпека громадян витіснена з-поміж пріоритетів правоохоронців.

Тим часом, в мережі розходиться інфо: ІДІЛ анонсував нові теракти в РФ і пригрозив особисто фюреру.

ПРОТЕ: ІДІЛ не можна вважати "хорошими хлопцями" тільки тому, що вони вважають кремль своїм ворогом. Хоча бойовики "Ісламської держави" здатні повернути РФ в часи тотального переляку, коли терористи наввипередки з ФСБ змагалися, хто першим влаштує диверсію проти росіян".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...

У параді брали участь "герої СВО": Путін використав 9 травня для пропаганди війни проти України та залякування Заходу, - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 13:33

Російський диктатор Володимир Путін використав парад 9 травня, який пройшов на Красній площі в Москві, з метою пропаганди війни проти України і залякування заходу ядерною зброєю, зазначають Патріоти України. Як повідомляє Bild, на парад прибули понад 1...