Путін почав зачистку генералів, реалізуючи план розправи з можливою військовою опозицією

Наразі російський диктатор реалізує план розправи з вищим військовим керівництвом.

Цього тижня стало відомо про відставку командувача 58 загальновійськової армії РФ генерал-майора Івана Попова. Іван Попов із позивним "Спартак" був звільнений після доповіді про проблеми армії на фронті в Запорізькій області.

У відео призначеному виключно для підлеглих, Попов у різкій формі піддав різкій критиці керівництво Міноборони РФ, заявивши, що воно "вдарило по нас з тилу, жорстоко обезголовило армію в найскладніший і найнапруженіший момент".

"Виникла ситуація складна зі старшим начальством, коли треба було або змовчати й сказати те, що вони хотіли почути. Або назвати речі своїми іменами….Висловив це на найвищому рівні, відверто, дуже жорстко. У зв'язку з цим старші начальники відчули в мені якусь небезпеку і за один день спорядили наказ міністру оборони, видали розпорядження і мене позбулися", — йдеться у звернені генерала.

Розвідка Великої Британії відреагувала на звільнення Івана Попова. У відомстві зазначили, що у РФ регулярно звільняли командирів з початку вторгнення в Україну, але ситуація з Поповим привертає увагу тим, що його звільнили за те, що він висловлював занепокоєння, а не за нібито погані військові результати.

Крім того британські розвідники звертають увагу, що висловлювання Попова багато в чому перегукуються зі скаргами ватажка ПВК Вагнер Євгенія Пригожина перед його так званим "заколотом".

Наразі російський диктатор реалізує план розправи з вищим військовим керівництвом.

Нагадаю, 11 липня внаслідок ракетного удару по запасному командно-штабному пункті в Бердянську було ліквідовано генерал-лейтенанта Олега Цокова. Командно-штабний пункт розміщався в готелі "Дюна". Примітно, що у російських пабліках поширюється інформація, що ракетний удар по готелю "Дюна" стався внаслідок контрольованого витоку інформації з російської сторони. Ба більше, озвучується версія, що першочерговою ціллю був саме Попов, а не Цоков. Через те, що це не вдалося ліквідувати Попова фізично, його вирішили відсторонити. Я думаю, в майбутньому варто чекати подальшої компрометації Попова, навіть до кримінального переслідування.

Звертаю увагу, що першим звернення Попова опублікував депутат Держдуми, генерал-лейтенант Андрій Гурулєв. В минулому Гурулєв сам командував 58 армією (2012-2016 роки). Заступник голови Ради Федерації РФ Андрій Турчак, якого російські ЗМІ називають представником "групи Кирієнка-Ковальчука", куди також входить і Євген Пригожин, заявив, що Гурульов влаштував політичне шоу, оскільки звернення було зроблено для внутрішнього використання. "Совість Івана чиста. Такими командирами батьківщина може гордитися. Армія була і залишається поза політикою", — написав він у телеграм.

Ситуація з ліквідацією Цокова та відстороненням Попова вказують на момент кадрових чисток та репресій. Кремль намагається позбутися офіцерів з великими зірками на погонах. Досі невідома доля Суровікіна, він навіть не зʼявився на день народження до своєї доньки.

12 липня російські ЗМІ опублікували коментар голови комітету з оборони Держдуми РФ, генерал-полковника Андрія Картаполова, в якому він повідомив, що Суровікін "відпочиває поки що та є недоступним".

Путін боїться військової опозиції, тому зіграв на випередження, щоб не зʼявилися нові генерали Рохлін чи Лебедь.

Спеціально для Центру громадської аналітики "Вежа".

Опублікував: Дмитро Снєгирьов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...