Путін погоджував із Сі Цзіньпінем розміщення ядерної зброї у Білорусі, - експерт-китаєзнавець

Дмитро Єфремов, член правління Української асоціації китаєзнавців, вважає, що Путіну дуже важливо стабілізувати відносини з Китаєм та відновити рівень довіри у двосторонніх стосунках. Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Путін після зустрічі з Сі Цзіньпінем раптово оголосив разом з Лукашенком про намір розмістити ядерну зброю на території Білорусі. Я підозрюю, що це не стало несподіванкою для Китаю. А на тій чотиригодинній зустрічі у Москві, про яку російські ЗМІ писали у всіх новинах, саме це й обговорювалося з Пекіном. Сі Цзіньпін повідомив, що буде абстрагуватися і дистанціюватися від цього кейсу, що він його не підтримає публічно", - прокоментував член правління Української асоціації китаєзнавців.

Дмитро Єфремов зауважив, що Путіну дуже важливо стабілізувати відносини з Китаєм та відновити рівень довіри у двосторонніх стосунках. "Виходить, що весь час, ведучи діалог з Китаєм, Путін постійно його підставляє, обманює, не договорює всієї правди й так далі. Саме так було і з нападом на Україну, коли скоріш за все росіяни повідомили китайцям про якусь локальну операцію, не повідомляючи особливих деталей, тому у Пекіні це і не викликало заперечення. Однак виявилося, що це не була локальна операція, а відбувається повномасштабна війна. І Китаю доводиться нести всі негативні наслідки та відчувати небажані ефекти. Путіну важливо більше не підставляти Сі з подібними несподіваними заявами, тому, на мою думку, все проговорювалося на зустрічі, коли очільник Китаю їздив до Москви", - сказав Єфремов.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Довершення погрому головної авіабази ворога у Криму: Аеродром Бельбек другу ніч поспіль атакували ракети

четвер, 16 травень 2024, 7:34

Дехто з експертів напередодні вангували, що Бельбекскій аеродром, як такий, повністю розгромлений. Імовірно трохи випередили час, жирних цілей залишилося і на цю ніч. Цієї ночі знову на аеродромі Бельбек в окупованому Криму виникла пожежа, повідомляють...

Народні прикмети на 16 травня

четвер, 16 травень 2024, 7:05

Православна церква України 16 травня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Феодора Освяченого і єпископа Олександра Єрусалимського. За старим стилем сьогодні вшановують мучеників Тимофія і Мавру. У народне свято 16 травня наші предки збирали се...