Путін прорахувався: Росія робила ставку на довготривалу війну, але зараз козирів більше в української сторони, - Орєшкін

Російський публіцист та вчений Дмитро Орєшкін зазначив, що Росія ресурси витрачає, а Україна їх накопичує, хоч і не найновіші види озброєнь, але вони все одно ефективніші, аніж російські. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Мені вбачається, Путін думає, що у довгій війні на виснаження, у нього більше шансів, ніж в України. Путін розраховує, що у Росії є нафта, газ, "злато-сєрєбро", діаманти, деревина, алюміній, сталь тощо. Але мені здається, що це така сама помилка з боку Путіна, як і та, якої він припустився, напавши на Україну. Він прорахувався. У нього так само на столі лежали цифри щодо готовності України та російських збройних сил, тобто у нас літаків удесятеро більше, ніж в України, а танків усемеро більше, солдатів учетверо більше тощо. А результат виявився прямо протилежним того, що Путін бачив у своїй голові. Так само, мені здається, він прорахується й у довгостроковому плані", - зауважив російський публіцист.

Дмитро Орєшкін зазначив, що виробництво зброї – такий самий фейк, як і побудова комунізму. Ми бачимо, як за останній рік обвалилося те, що називалося престижем військової промисловості Росії. Також ми бачимо, як з величезною швидкістю закупається західна зброя усіма країнами світу, як традиційні ринки збуту російської зброї та енергоносіїв зіщулюються на очах. Про це мало хто каже, але так і є. До того ж сама по собі виробнича потужність, наприклад, танків у Росії набагато скромніша, ніж видається. Головний виробник танків – Уралвагонзавод, який виробляє не більше двох-трьох десятків за місяць, а українці за місяць знищують приблизно сто танків.

"По-друге, зрозуміло, що у Росії набагато більший людський ресурс. Але ж це сучасна війна, у якій потрібні висококваліфіковані люди, які здатні приймати рішення й користуватися сучасними видами озброєнь. Ці ресурси у Росії не такі великі, як може здаватися. Плюс до цього – Росія ресурси витрачає, а Україна їх накопичує. Так, на жаль, Україні не дають найновіші види озброєнь, але вони все одно ефективніші, аніж російські. Тому, у довгостроковому плані скоріше Україна накопичує потенціал для удару у відповідь, ніж Путін накопичує потенціал для подальшої експансії. Понад рік триває війна і плани Путіна зіщулюються: спочатку йшлося про те, щоб захопити Київ, потім – прокласти шлях до Придністров’я суходолом і чинити тиск на Молдову, а третій етап - лише вийти до адміністративних меж Донецької області, а зараз і це вже теж знімається з порядку денного. І все частіше кажуть про те, що вже час зайнятися миром. Про це вже кажуть і Лавров, і Пригожин, і Захарова, щоб поставити жирну крапку й з переможним виразом на обличчі вийти з цієї історії. Залишилося домовитися з Україною, а карти зараз такі, що більше козирів в української сторони", - зауважив Орєшкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Агресору урізали наступальний потенціал: На Росії знищено склад з модулями для КАБів - війскор (відео)

субота, 27 квітень 2024, 17:16

Під час атаки на військовий аеродром Кущевська у Краснодарському краї РФ було знищено склад обладнання для переобладнання бомб. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram в суботу, 27 квітня. . "На аеродромі в станиці Кущевська сьогодні (в...

Продюсер Горова оцінила нашумілий трек Насті Каменських Moloko

субота, 27 квітень 2024, 17:02

Бізнесвумен, генеральна директорка лейблу Pomitni і колишня дружина Потапа Ірина Горова під час лекції в Інституті журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка розповіла, яке враження на неї справив новий трек Насті Каменських Moloko. Відео з лекції Горової з’...