Путін проситиме про переговори, - Роман Безсмертний

Роман Безсмертний, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Білорусь (2010-2011) розповів, що може змусити Росію до переговорів з Україною, передають Патріоти України.

"Тут словами справі не зарадиш, тут спрацює тільки сила. Власне, йдеться про необхідність постачання до України високоточної, далекобійної зброї у необхідній кількості, забезпеченість ЗСУ, необхідні дії союзників у цьому плані. Це і є та "булава Котигорошка", яка не тільки нанесе удар, а й створить тиск, який змусить Путіна просити про діалог. Бо, якщо зважувати на дипломатичну мову, на застільні діалоги - чи прямо, чи через посередників - вони жодним чином на нього не вплинуть. Вплине лише фактор сили, що визнають усі - від творця кількості планів Дональда Трампа до нинішніх офіційних очільників більшості держав. Тільки фактор сили може змусити Путіна, загнаного в кут, не те, що вести переговори, а просити про ці переговори", - зазначив Безсмертний.

За його словами, на цьому і акцентують увагу в нинішній ситуації: нанесення точкових ударів, наявність таких озброєнь є дуже серйозним і сильним аргументом. Це може паралізувати таких прихфоснів осі зла як Північна Корея, Іран, Білорусь, щоб вони не вештались поміж ніг, коли Путіна будуть заганяти в кут.

"Тоді можна буде говорити про саміт, хоча є декілька озвучених речей, які важко поєднати. По-перше, місяць тому ми знали, що саміт має відбутися до виборів у США 5 листопада. Чесно кажучи, якщо подивитися на глобальний політичний календар, то в ньому місця для цього немає. Що стосується плану, презентації президенту Байдену, то очевидно він можливий у цей період, зокрема, і на полях Генеральної асамблеї ООН в кінці поточного місяця. Однак, треба розуміти, що на той момент уже буде зрозуміло, хто буде головним, і хто буде претендувати на папаху у Вашингтоні", - пояснив він.

Тема презентації і вироблення спільного плану, радше, пройде декілька читань, і одне з них відбудеться на наступному Рамштайні, - сказав дипломат.

"Нинішній 24-й Рамштайн означився лише певними концептуальними сигналами, які стосуються цього плану. Очевидно, подальшу роботу над ним будуть вести спільно. Відтак, можна сказати, що крига скресла в розумінні того, що по відношенню до Путіна треба працювати двома напрямками: пропозиціями, які стосуються діалогу, з одного боку, а з іншого боку — силою заганяти його і примушувати до певних дій, тобто здатності вести діалог і бути поступливим. Але я би сформулював це жорстко: здатності нинішнього дотримуватися статуту Організації Об’єднаних Націй, світового порядку і міжнародного права", - резюмував Безсмертний.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій 12 вересня 2024 року

четвер, 12 вересень 2024, 22:06

Согодні 12 вересня. Триває 932 доба оборони України проти російської навали. Російські окупаційні війська почали операцію в Курській області, зібравши понад 35 000 військових. Ці сили включають 22-й підрозділ "Барсів" з Павлівки Донецької області, 155-...

Путін проситиме про переговори, - Роман Безсмертний

четвер, 12 вересень 2024, 21:55

Роман Безсмертний, дипломат, Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Білорусь (2010-2011) розповів, що може змусити Росію до переговорів з Україною, передають Патріоти України. "Тут словами справі не зарадиш, тут спрацює тільки сила. Влас...