Путін справді повірив у "шанс прорвати фронт" в Україні, - Михайло Самусь

Через знижені можливості України в умовах дефіциту боєприпасів, відсутності F-16 та далекобійної зброї Росія буде намагатися продовжувати наступ. Таку думку висловив заступник директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь, передають Патріоти України.

На думку експерта, після того як з жовтня по березень росіяни продовжували дуже інтенсивні атаки, особливо на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському, Запорізькому напрямках, то замість того, аби зупинитися, відновитися та перегрупуватися і готуватися до літнього наступу, вони продовжують тиснути далі.

«Це пояснюється лише тим, що Сполучені Штати так і не прийняли рішення про допомогу, і в Кремлі вважають, що зараз у України є дефіцит боєприпасів та всіх видів озброєння, і це – шанс прорвати фронт», – пояснює аналітик.

Проте, зауважує Самусь, російська армія не досягла прориву і вочевидь не досягне, тому що дефіцит боєприпасів починає скорочуватися через успішність європейських ініціатив, зокрема чеської. Боєприпаси вже йдуть на фронт, і це проявляється в тому, що українські війська відновлюють свої заходи з контрбатарейної боротьби.

«Цією логікою користування важким для нас моментом пояснюються російські танкові штурми в пошуках якогось прориву, які важко пояснити з військової точки зору, окрім того, що так начальство хоче», – акцентує увагу експерт.

Михайло Самусь додає: так само ворог завдає удари будь-якими типами ракет – сирим «цирконом», «кинджалами», Х-101 і так далі – особливо по прикордонних районах, бо вважає, що у нас дефіцит систем ППО і ракет до них.

Джерело: Главком
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...