"Путін такі приниження не прощає": Шойгу в паніці через через свою опалу, він боїться арешту - ЗМІ

Над колишнім главою міноборони РФ, а нині секретарем радбезу країни-агресора Сергієм Шойгу продовжують згущуватися хмари. Про це пише The Moscow Times, посилаючись на відразу кілька обізнаних джерел, передають Патріоти України.

Через п’ять місяців після зняття Шойгу з міністерської посади російські силовики заарештували вже цілу низку генералів з його оточення, що свідчить про серйозну опалу з боку кремлівського диктатора Володимира Путіна.

«Заарештовано цілий розсип генералів, і під великим ризиком перебуває тісно пов’язаний із Шойгу клан Воробйових. Щодо кількох високопоставлених чиновників уряду Московської області, губернатором якої є Андрій Воробйов, заведені кримінальні справи про хабарі», — йдеться у матеріалі.

І хоча за самим Шойгу поки не прийшли, за словами співрозмовників видання, кримінальна справа проти нього все ще залишається на порядку денному. «Провал перших днів війни, „Київ за чотири дні“, бардак в армії, відсутність нормального зв’язку, брак обмундирування. Скандал із Пригожиним, який витягнув брудну білизну армії. Усе, що відбувалося, — це приниження. Путін такі приниження не прощає», — пояснило одне з джерел в уряді РФ.

Ще одним серйозним ударом по Шойгу стала відмова у затвердженні сенатором від Туви його давнього соратника Руслана Цалікова. «Шойгу озвучив кандидатуру Цалікова у розмові з Путіним. У підсумку Шойгу і Цаліков вважали, що питання узгоджено і залагоджено. Призначення мало відбутися на першому засіданні верховного хуралу… Однак воно так і не було розглянуто. Те, що сталося, стало великою несподіванкою для багатьох у самій республіці», — розповіли журналісти.

Усе це, як вважає політолог Аббас Галлямов, є наслідком того, що «Шойгу сильно підвів Путіна» на посаді глави міноборони «не зумівши створити армію, здатну швидко завоювати Україну». «Шойгу навряд чи може почуватися у цілковитій безпеці. І він, наскільки мені відомо, сильно переживає. Поки його не чіпають, але що буде далі, ніхто прогнозувати не береться. Не здивуюся, якщо може дійти і до арешту», — зазначає ще одне джерело, особисто знайоме з Шойгу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це вже стає вкрай поганою традицією, коли багатий чиновник починає агресивно ображати військових, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

вівторок, 15 жовтень 2024, 15:56

"Стєкольщик Сірожа" із Дніпра і його труднощі комунікації. Одразу скажу, що поява таких сірож невипадкова. Бо коли більше року йде активний пресинг і змішування з багном армії по всіх прасках, "успєшний прєдпрєніматєль", який посилає поліцію на дорозі ...

Десятки потрапили в реанімацію чи загинули: Російські військові розбиваються об свої ж "зуби дракона" у Курській області (фото)

вівторок, 15 жовтень 2024, 14:31

Російські військові масово скаржаться на так звані «зуби дракона», що з’явилися на шляху евакуації та постачання у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляють у «z-середовищі», встановлення на дорогах цих протитанкових загороджень при...