Путін в останні місяці намагається посилити залякування Заходу, завдаючи все кривавіших ударів по Україні, - Орєшкін

Дмітрій Орєшкін, незалежний політолог, професор Вільного університету в Ризі, зазначив, що Путін розуміє, що сценарій пішов не так, тому буде посилювати воєнну складову, бо йому потрібно показати перемогу, якої нема. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Мені здається, що Путін уже вступив до тієї зони, де у нього нема свободи вибору. Він вибрав траєкторію, яка завела його у глухий кут. І Путін тепер просто приречений сподіватися на ескалацію. Зовсім не виключено, що закритими каналами він зондуватиме ґрунт та думатиме, як йому відступити. Він не дурень, розуміє, що сценарій пішов не так, як треба. Тому у реальній практиці він залякуватиме насамперед Захід, завдаючи все кривавіших ударів по Україні. Йому потрібно показати перемогу, однак ночами з жахом думатиме про те, що перемоги нема", - зауважив політолог.

За його словами, Путін доручає якійсь частині своїх гравців шукати варіанти виходу з цієї кризової ситуації, але виходу з переможним виразом обличчя, бо це дуже важливо. Допоки він не відчує можливості виходу з цим переможним виразом обличчя, він малюватиме цей вираз по телевізору.

"На мою думку, Путін приречений у найближчі тижні чи місяці посилювати з останніх сил воєнну складову. Але при цьому у нічних кошмарах він, обливаючися холодним потом, розмірковує, як із цієї ситуації вибратися, якщо Україна не злякається і якщо Захід не злякається. Сподівання на те, що злякаються, все слабкіші й примарніші, бо сподіватися більше нема на що. Отже, Путін обиратиме ескалацію", - підсумував Дмітрій Орєшкін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...