"Путін знов оголосив новий "справжній сенс спецоперації в Україні", - Голобуцький

"На сьогодні було анонсовано "важливу заяву" від Путіна. Чекали будь-чого: від оголошення нової мобілізації на 0,5-1-2 мільйони (хоча і стара по факту так і не припинялась) до обіцянки ядерних ударів. Однак Путін зосередився суто на обробці внутрішньої аудиторії: продовжує послідовно формувати настрої «народної війни», - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Серед іншого Путін знов оголосив новий "справжній сенс спецоперації в Україні": виявляється, масовані ракетні обстріли, нищення цивільної інфраструктури, спроба захопити Київ, зрівнювання з землею Маріуполя, Бахмута, Соледара, руйнування Харкова, атаки на Дніпро, захоплення Херсону, ядерний шантаж Чорнобильською і Запорізькою АЕС - все це було "спробою припинити війну на Донбасі".
Зважаючи на чимдалі масовіші настрої серед росіян «чому ми, росіяни, маємо розплачуватись за проблеми донбаситів?!», цілком ймовірно, що це було останнє застосування тези «війна заради Донбасу» - бо чимдалі більше ознак переходу до тези «війни заради самозахисту, війни заради російської культури і російського світу, нападу не на Україну, а на США, Польщу, Британію». Щось на кшталт того, що було озвучено днями в скандального Дудя.
Тобто, «війна заради припинення війни» - це не божевілля, а остання перед відкиданням обкатка на внутрішній аудиторії мобілізаційних тез, визначення їх дієвості. І причиною заміни тез буде не абсурдність, а емоційний відгук росіян і готовність повірити. На «страждання заради захисту Донбасу» реакція виявилась явно погана: 8 років росіянам в цілому було байдуже, пару місяців трохи шкодували Донбас, але надовго співчуття і готовності страждати заради чужих не вистачило. щойно почались власні реальні проблеми. На «страждання від війни заради гордості від приростання територій Росії» певний час реакція була позитивною, але масова мобілізація, масова утилізація і значне погіршення якості життя нівелювали весь позитив реакцій. Тепер на передній план явно висувають тезу «страждання від війни заради виживання росіян, самозахисту від агресивного Заходу».
Плюс до компоненту «народності» помалу додають компонент «православія»: вже почали обкатку в центральних медіа тези «страждання народу від війни заради очищення, духовного вдосконалення, високої місії росіян в світі». В принципі, психологія шахідів близька росіянам. Так що цього компоненту стане більше. Поза тим, що ці тези коли-не-коли не суперечать об’єктивній реальності: росіяни дійсно страждають і живуть гірше просто заради страждань, а не якогось матеріального позитивного результату.
Отже, маючи погану ситуацію власне з війною і з міжнародною ситуацією, Путін загалом правильно переорієнтовується на внутрішню аудиторію і перспективу «добровільної ізоляції». Щоправда, зважаючи на 15 000 ядерних боєголовок, навряд чи США дозволять Росії капсулюватись.
==
«Масова діяльність заградзагонів Зеленського проти всіх цивільних українців в тилу» - закладка основи під наступну пропагандистську тезу, «порятунок меншості братніх українців від Зеленського і від диктату небратньої більшості українців». Хоча переконати тих же башкирів чи бурятів в «братньості» українців і в необхідності вмирати заради «порятунку правильних українців» точно не вдасться. Кадирівців – тим більше".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...