Путіна чекають страшні поразки 2024 року. Москва вже не має шансів навіть на те, аби захопити Донбас, - американський військовий аналітик

Досягти цілей, які були у Кремля на початку війни і захопити принаймні Донбас у РФ вже не вийде. І якщо наступний рік буде використаний Україною і Заходом для розв’язання проблем з постачанням озброєння і резервами, то це допоможе ЗСУ отримати військову перевагу для успіхів на фронті.

Таку думку в інтерв'ю NV висловив Майкл Кофман, провідний науковий співробітник Центру військово-морського аналізу США та Фонду Карнегі.

«Поразка РФ взаємопов'язана з перемогою України. Росія може зазнати поразки, оскільки мінімальні політичні цілі у неї - це захоплення Донбасу. Важко уявити, як з нинішнім станом військ вона може бути на це здатна. Досягти цілей, які в неї були на початку війни, вона вже не зможе», — вважає Кофман.

Водночас, він переконаний, що якщо війна закінчиться в умовах, які схожі на нинішню ситуацію, коли частина української території окупована, то це буде період переозброєння, який призведе до подальшого продовження війни.

«І цей період буде переважно на користь РФ, а не України. Тому що Україна залежить від західної підтримки, а західна підтримка запізнювалася весь цей час. І тоді чого можна очікувати, якщо буде умовне перемир’я, — Захід вважатиме, що питання заморожене», — пояснив аналітик.

Також, за прогнозами Кофмана, Україна може відновити свої сили і разом з Заходу вирішити існуючі проблеми, щоб отримати військові успіхи у 2024 році.

«Якщо це буде рік для відновлення військового потенціалу, мобілізації суспільства, налагодження серійного виробництва озброєнь в Україні, розв’язання проблем із резервами та навчанням, тоді Україна має можливість досягнення військової переваги для успіхів на полі бою», — пояснив експерт.

Ключовий виклик у цьому всьому, на його думку, для України — зміна стратегії та знаходження нового підходу військових дій на наступний рік і на 2025-й, бажано спільно із Заходом. На Заході має бути забезпечення підтримки і ресурсами. «Бо я бачу певні проблеми в єдності зусиль, що теж необхідно вирішити», — резюмує аналітик.

Більш докладно відповіді Кофмана і його бачення закінчення війни можна прочитати в його інтерв'ю «Не глухий кут, а війна за ініціативу. Впливовий військовий аналітик із США прогнозує, якими будуть наступні два роки боїв на фронті».


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...