Путіна на нараді не було: Керівники ЗС РФ обговорювали, коли і як Москва може застосувати тактичну ядерну зброю проти України, - New York Times

Високопоставлені керівники Збройних сил РФ нещодавно обговорювали, коли і як Москва може застосувати тактичну ядерну зброю проти України. Про це повідомляє New York Times із посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За словами багатьох високопоставлених американських чиновників, це викликає підвищене занепокоєння у США та союзників. За даними NYT, російський диктатор Володимир Путін не брав участі в обговоренні потенційного застосування ядерної зброї, які проходили на тлі посилення ядерної риторики Росії та невдач на полі бою.

Але навіть сам факт того, що високі російські військові керівники обговорювали таку можливість, стривожив адміністрацію президента США Джо Байдена. Адже це показує, наскільки російські генерали розчаровані своїми невдачами в Україні, і свідчить про те, що завуальовані погрози Путіна застосувати ядерну зброю можуть бути не просто словами.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін вкотре пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї, сказавши, що «це не блеф».

В українській розвідці заявляли, що вважають загрозу застосування Росією тактичної ядерної зброї проти України дуже високою. Водночас, на думку глави ГУР Кирила Буданова, найближчим часом Росія не завдасть ядерного удару. За даними ЗМІ, на тлі погроз Путіна США прискорили розгортання точнішої версії своєї основної ядерної бомби на базах НАТО в Європі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...