Путіна перетворили на політичний труп, а для нього це як фізична смерть, - юристка

Рішення Міжнародного кримінального суду щодо ордера на арешт Володимира Путіна надзвичайно сміливе - його перетворили на політичний труп. Про це в ефірі Еспресо заявила юристка Катерина Рашевська, передають Патріоти України.

"Видача ордера на арешт Путіна є логічною та очікуваною, бо саме він призначив Марію Львову-Бєлову у жовтні 2021 року. Це його людина, всі її родичі фігурують на вищих посадах - в мінкульті РФ, РПЦ. Їй добряче віддячили за імплементацію даної геноцидної політики проти української нації. Це рішення Міжнародного кримінального суду - рокове та надзвичайно сміливе. МКС може змінити кваліфікацію злочину і ми очікуємо, що в майбутньому це буде саме геноцид. МКС під час гарячої фази конфлікту набирається сміливості вийти та видати арешт на чинного главу держави", - зазначила вона.

Юристка наголосила, що у Римському статуті прописано, що посада не має значення для притягнення до відповідальності. "Фактично, Путіна перетворили на політичний труп, а для цієї особи бути політичним трупом синонімічно фізичній смерті. У 123 країнах світу тепер Путін буде особою, якого мають затримати та передати в Гаагу, також країни, що є не членами МКС, але співпрацюють можуть затримати Путіна та Белову. Це дуже сміливий та необхідний крок. Ми сподіваємось, що це допоможе зупинити даний злочин, мова йде про сотні тисяч дітей, та допоможе ідентифікувати дітей та повернути назад на Батьківщину", - підсумувала Рашевська.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...