Путінська Росія в чомусь схожа на нацистську Німеччину, але Росія за рівнем своєї організації та внутрішньої міцності ніколи Третім Рейхом не була, не є і не стане, - політолог

"Минулого року, перебуваючи у стані невиправданої ейфорії, інколи звучали розмови про те, у якій фазі війни ми зараз перебуваємо, проводячи паралелі з Другою світовою. Хтось казав, що це вже 1943, інші говорили про 1944 чи навіть 1945 роки…", - пише політолог Михайло Басараб на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Виглядає усе насправді, що ми десь у ранньому періоді 1938 року. Попереду ще можна чекати і "Мюнхенської змови", і усього іншого, що було після неї. У сучасному світі досить багато чемберленів і деладьє, а от черчиллів на відповідних посадах поки не видно. Мова, як ви розумієте, не лише про нас, а про загрозу глобального масштабу. Їй, звичайно ж, ще можна запобігти. Але з кожним днем це буде зробити складніше.

Можливо, про таке не варто говорити публічно. Можливо. Але гору взяла інша логіка: мовчати означає не готуватися. Час готуватися, і не лише українцям. Чи піде усе саме за таким сценарієм? Не обовʼязково.

При тому всьому, що путінська Росія в чомусь схожа на нацистську Німеччину, Росія за рівнем своєї організації та внутрішньої міцності ніколи Третім Рейхом не була, не є і не стане. Московська держава — крихке, різнобарвне, низькотехнологічне утворення з величезною купою суперечностей у своїй основі. Її кріплять лише успіхи зовнішньої експансії. Як тільки їх не буде, почнуться серйозні проблеми всередині. Китай, як вже писав недавно, буде діяти відповідно до рівня неготовності США і НАТО. І тільки так. Вони ще приглядаються.

Світ ще можна врятувати. Українці показують приклад. Але навіть ми не використовуємо усі слабкі місця противника. Не кажучи про наших західних союзників. Ще є час. Поки ще є".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...