"Путіну натякнули, що його зірка заходить": Ізраїльський військовий аналітик пояснив, чому російський диктатор посилив ядерний шантаж

Під час звернення до росіян 21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив про готовність використати ядерну зброю у війні проти України. Ця загроза є чистісіньким блефом, а також реакцією на катастрофічну для Росії ситуацію в Україні. Підвищувати ставки шляхом оголошення часткової мобілізації та погроз "ядерною палицею" Путіна змусили приниження з боку лідерів країн Шанхайської організації співробітництва, які натякнули: "зірка" кремлівського диктатора вже заходить. Про це заявив офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін в інтерв'ю Наталі Влащенко, передають Патріоти України.

Левін переконаний: заявляючи про готовність застосувати ядерну зброю, Путін відверто блефував. "Безперечно, це блеф. Більше того, коли він сказав про ядерний удар, він заявив: ми не блефуємо. Якщо ти не блефуєш, навіщо ти кажеш, що ти не блефуєш? Безглуздя якесь. А до цього ти блефував, виходить?" – наголосив аналітик.

До підвищення "ставок", на думку Левіна, Путіна спонукали приниження, пережиті на саміті ШОС, зокрема погано прихована зневага з боку "китайських партнерів". "Є версія така, що коли він зустрічався з китайськими своїми партнерами в ШОС, йому натякнули "Твоя зірка заходить, і якщо ти зараз не зробиш нічого, ми тебе з цього "клубу" викинемо. Навіщо "Шанхаю" Росія, економіка якої у світовому масштабі 1 або 1,5%, якщо вона з себе не являє нічого і не може впоратися з "якоюсь Україною"? В очах Китаю, наприклад, який по всій Африці та скрізь розкриває свої "мережі" Центру Конфуція, "м'який тиск" скрізь, культурна гегемонія, амбіції, космос, Марс, свої космічна станція и так далее", – заявив Левін.

Співпраця зі слабкою Росією, вважає експерт, для Китаю обтяжлива. "Китай думає космічний простір вже самотужки підкорювати. А тут якийсь партнер не може розібратися у межах своєї колишньої імперії з якимись "своїми" землями та територіями, нічого зробити не може. Тому ми бачимо збіг. У ШОС, де Путін був нерукоподатний і всі над ним сміялися, знаки неповаги виявляли. А потім ми бачимо ось цей поштовх", – зазначив Левін.

І розмови про "ядерний удар", і оголошення мобілізації є свідченням катастрофічного провалу РФ в Україні - і навряд чи ці панічні спроби "врятувати ситуацію" призведуть до результатів, на які розраховує Кремль.

"Вони розуміють, що приперті до стінки, що у них максимально погано все відбувається в Україні і вже не залишається жодних "козирів", окрім як мобілізація. Тепер подивимося, як вони її реалізують. Я маю великі сумніви, що в них вийде все", – наголосив військовий експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відповзав зі спущеними штанами: Пікантне поранення окупанта перетворило його на справжнє посміховисько (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:34

Російський загарбник несподівано для самого себе здобув перемогу у конкурсі на найпікантніше поранення, в якому навіть не планував брати участь. Такий вердикт винесли користувачі соцмереж після публікації українськими військовими відео, на якому окупан...

"Демілітаризувала" власна ППО: Біля Севастополя впав російський військовий літак (фото, відео)

четвер, 28 березень 2024, 23:23

Біля окупованого Севастополя впав російський літак, за даними окупантів, це міг бути Су-35. Про це повідомили місцеві пабліки, які зафіксували падіння палаючого літака і пілота, який катапультувався, передають Патріоти України. "Російське ППО як крок д...