Питання щодо входження "вагнерівців" у Москву є відкритим, переговори тривають, - політолог

В Росії ми спостерігаємо початок довготривалої політичної кризи в Росії. Про це сказав політолог Володимир Фесенко ЗМІ, коментуючи обіцянку очільника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, що його бойовики не входитимуть в Москву, передають Патріоти України.

"Це ті домовленості з яким не треба поспішати. Із ситуацією "відходити – не відходити" (йдеться про ймовірний відхід "вагнерівців" від Москви - ред.) треба почекати. Він може ввійти в Москву, не входити в Москву, чи окопатися в Ростові. Але питання чи ввійде він в Москву залишається відкритим", - сказав Фесенко.

За його словами, станом на вечір нічого не вирішено, все вирішуватиметься сьогодні вночі, завтра. Політолог наголосив, що поки не бачить "вирішальних змін, які б спрацювали на Пригожина чи на путінський режим". Фесенко зазначив, що події в Росії це не державний переворот, а бунт – "русский бунт, бессмысленный и беспощадный", який тільки починається.

"Це початок смути. Те, що Путін сказав про 17 рік, про смуту, - це він озвучив свої страхи. І це якраз те, що може розпочатися - російська смута. Це початок довготривалої політичної кризи в Росії", – зазначив експерт.

За його словами, може бути певна умовна стабілізація, але запущені такі механізми, які працюватимуть і далі. "Той вірус війни, який Путін запустив проти України, він зараз повернувся в Росію" - сказав Фесенко.

При цьому він зазначив, що формально в Росії вже є громадянська війна, бо росіяни воюють з росіянами - "путінські бійці воюють з путінськими бійцями". Фесенко наголосив, що для Росії громадянські війни як покарання за невдалі агресивні зовнішні війни. На його думку, протистояння в Росії це є "вікно можливостей для України".

"Якщо Росія змушена буде перекидати хоча б частину військ з України в Росію для нейтралізації "вагнерівців", то це шанс для нас - для більш активних і більш успішних наступальних дій" - наголосив Фесенко. При цьому додав, що ми можемо скористатися цією ситуацією, але чи виграємо від неї покаже життя.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...