"Питання тут у тому": Машовець дав прогноз, чи буде Росія знову обстрілювати енергосистему України з осені

З осені російські війська знову почнуть обстрілювати енергетичні об'єкти України. Однак наша ППО буде більш підготовленою, хоча й залежатиме від спроможностей західних союзників. Про це координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець розповів в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"На мій суб'єктивний погляд, це (обстріл енергетичної інфраструктури, - ред.) не те що можливо. Вони це і будуть робити", - сказав Машовець. Однак, він зазначив, що цієї осені українська ППО буде більш підготовлена, але "буде більш залежна від спроможностей наших західних союзників".

"Але питання тут в тому, що ті засоби ведення війни, зокрема в повітряному просторі, які нам передають союзники - по суті, ставлять нашу систему ППО в більшу залежність від спроможностей наших партнерів та союзників, а не від власних спроможностей. Тобто від здатності, очевидно, наших союзників поповнювати БК до цих систем, а також провадити їх якісне й всебічне технічне обслуговування", - наголосив експерт.

Другим факторам, за його словами, є передача Україні винищувачів. Це також певним чином буде впливати на нашу здатність захищатись від обстрілів далекобійною високоточною зброєю. "Бо без західних літаків - це один рівень нашої ППО. І зовсім інший рівень - коли в нас з'являться літаки західного виробництва. Але я все ж таки вважаю, що під час цієї зимової кампанії буде робитися акцент власне на наземних засобах ППО", - додав Машовець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...