Радник Тихановської розповів, яка існує різниця між білорусами та росіянами

Білоруси не припиняють опір режиму самопроголошеного президента Лукашенка, на відміну від росіян. Про це заявив білоруський опозиціонер, радник Світлани Тихановської Франак Вячорка в ефірі телеканала FREEДОМ, передають Патріоти України.

За його даними, у Білорусі регулярно відбуваються акції опору, непокори. Люди вивішують синьо-жовті і біло-червоно-білі прапори, співають українські пісні і потрапляють за це в’язниць на 15-20 років. Вячорка запевняє, що у Білорусі саботаж і непокора режимові проявляється на всіх рівнях.

Подивіться на політв’язнів: у Росії кілька сотень, а у Білорусі політв’язнів тільки офіційно визнано 1,5 тис., і більше ніж 5 тис. сидить за політичними справами, зокрема кілька тисяч засуджені за антивоєнні акції", — розповів він. Вячорка також повідомив, що днями жінку посадили до в'язниці за те, що вона написала "Стоп війні! Жыве Беларусь!" у ліфті на рекламному оголошенні.

"Ніякого примирення серед білорусів немає. Після 2020 року де-факто двовладдя: люди, які виходили на вулицю, голосували за Тихановську, вони не визнають Лукашенка президентом, і всіляко чинять опір путінській окупації, допомагають Україні, збирають гроші, а хтось поїхав воювати за Україну. А є Лукашенко і вузька група силовиків, які його оточують і утримують владу насильством і терором. Тому дуже важливо розрізняти білоруське суспільство, яке чинить опір із 2020 року режиму Лукашенка, і режим, який зараз бере участь у цій війні", — наголосив опозиціонер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прийшла на зміну скандальним Гринкевичам: Форму для ЗСУ почала "шити" невідома компанія з капіталом у 10 тис. грн

понеділок, 20 травень 2024, 22:27

Після того, як Міноборони, через скандал, спровокований розслідуванням ДБР, розірвало контракти на постачення форми ЗСУ із компаніями родини львівських підприємців Гринкевичів, Державним оператором були укладені нові. На ринок цих речових закупівель за...

Ніхто не прийме в ЄС зруйновану війною Україну, - Олексій Кущ

понеділок, 20 травень 2024, 22:16

"Усвідомимо реальний масштаб змін для вступу України в ЄС. Я б сформулював п'ять основних пунктів", - пише економіст Олексій Кущ на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Зниження рівня корупції до суспільн...