Ракета, що вдарила по будинку в Дніпрі, призначалася для ядерного удару, - генерал ЗСУ

Ракета Х-22, застосована країною-терористом Росією 14 січня в Дніпрі, була спроектована як засіб знищення авіаносців США, що несе ядерний заряд. Але її точність є надто низькою. Протидіяти російським Х-22 можна лише за допомогою сучасних засобів ПРО. Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL розповів ексзаступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Це досить стара ракета, яка є автоматично пілотованим невеликим літаком з рідинним двигуном. Він може досягати швидкості 2-2,5 маху, тобто швидкості звуку. Вага до однієї тонни. Х-22 проектувалися як засіб для знищення авіаносців, в першу чергу, американських і як носій ядерного заряду", – пояснив генерал.

За його словами, ракети Х-22 вкрай неточні. "Ворог намагається цілитись по військовій інфраструктурі України, але потрапляє в житлові будинки з усіма трагічними наслідками", – сказав Романенко.

Генерал пояснив, що найефективнішим засобом боротьби із Х-22 є сучасні протиракетні комплекси. "Вони почали надходити в Україну в невеликих кількостях. Наші фахівці швидко навчаються їх експлуатації. Але, як і раніше, ми не можемо забезпечити масованість. А радянські засоби малоефективні у знищенні таких ракет", – констатував він.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...