Рахунок йде на мільярди: Скільки втрачає Росія через торгову війну США і Китаю

Лише за одну ніч девальвація юаня обернулася для Росії втратами в 1,8 млрд доларів.

Подальше загострення торгової війни США і Китаю призвело до того, що Росія зазнала суттєвих фінансових збитків, - пише у своєму блозі Злий Одесит, передають Патріоти України.

Він нагадав, що Центробанк РФ останні кілька років проводить жорстку політику дедоларизації, наповнюючи свої золотовалютні резерви іншими валютними масами, виключаючи долар.

"І на таких хитрощах тільки за минулий рік ЗВР втратили близько 8 млрд доларів, адже інші валюти – менш стабільні і схильні до інфляції, ніж долар", - пише експерт.

"Тим часом на загострилася торгової війни курс юаня різко пішов у піке, від офіційного курсу 6,92225 до біржового 7,05 за долар. Для жителів середньої смуги Росії, які звикли до стрибків 10% вліво, 10% вправо, ці копійки можуть здатися незначними. Але ось для Центробанку РФ, який перевів у юані 67 млрд доларів, ця девальвація обернулася втратами в 1,8 млрд доларів", - розповідає блогер.

Він зазначив, що з минулого року, коли Росія стала активно скуповувати юані, курс китайської національної валюти просів з 6,2 до нинішніх 7,05 за долар. "При цьому Китай має намір девальвувати юань, для збільшення конкурентоспроможності своїх товарів, до позначки 7,3-7,5 юаня за долар. А це означає, що Росію чекатиме втрата ще мінімум 3,7 млрд доларів. Хоча, з урахуванням її дедоларизації, впевнений, цей показник втрат буде значно вище", – робить висновок Злий Одесит.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...