"Раніше люди доплачували грошей, щоб побачити особисто": Ексдепутат Держдуми розповів, чому російські олігархи уникають зустрічі з Путіним

У Москві відбувся Міжнародний з’їзд русофілів, що ініціював болгарський політик Микола Малінов, проти якого на батьківщині висунуто офіційні звинувачення у шпигунстві на користь РФ. Окрім Малінова з’їзд відвідали такі політичні маргінали та прихильники теорій змови, як онук колишнього президента Франції П'єр де Голль, який вважає, що "Захід дозволив Зеленському, олігархам і неонацистам затягнутися в спіраль війни", а до Москви він приїхав "співдіяти миру і дружбі", а також актор Стівен Сігал, який вважає себе "на 100% русофілом і на мільйон відсотків росіянином". Тож, подібний захід вчергове показує, що світової підтримки Росії насправді немає. Таку думку висловив ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передають Патріоти України.

Водночас він зазначив, що зустріч мала новий характер. Вперше з Російським союзом промисловців і підприємців був масовий вихід бізнесменів. "15 осіб вийшло з його складу, склало повноваження, аби не зустрічатися з Путіним. Це ж унікальна ситуація. Раніше люди доплачували грошей, щоб зустрітися з Путіним, а зараз вони думають, як би втекти. Причому у складі тих, хто втік, були такі відомі особи, як, наприклад, Алішер Усманов, який взагалі сказав, що він їде жити в Узбекистан і працюватиме там. Або син відомого письменника Степан Солженіцин. Тобто там все було цікаво”, — зазначив Пономарьов.

На думку Пономарьова, процес розпаду еліт Росії вже розпочався і пришвидшуватиметься. “З політологічної точки зору, я вважаю, що процес розпаду еліт розпочався. І той факт, що 15 високопоставлених бізнесменів РСПП почали тікати від самої зустрічі з Путіним — це багато про що говорить. Це клуб великого бізнесу, за кожною людиною, яка там була, стоять мільярди доларів. І далі я думаю, що цей процес тільки пришвидшуватиметься”, — сказав Пономарьов.

Водночас український експерт, інвестиційний банкір Сергій Фурса зазначив, що Володимир Путін зустрівся з олігархами, щоб вкотре зімітувати, що в Росії все добре, а війна та санкції більше шкодять Заходу, ніж Росії.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...