"Раніше виборці Зеленського сміялися, коли їм казали, що ті, хто хоче всього зразу, матимуть ні чорта і поступово", - Дмитро Вовнянко

"Є в мене один знайомець, успішний бізнесмен, який всі 5 років президентства Порошенка нив про те, як влада гнобить приватний бізнес. Під час виборів ця особа ударно топила за кандидата Зеленського, розповідала як хороший хлопчик з народу, не пов’язаний з владою забезпечить бізнесу тепличні умови, стрімке зростання і взагалі не життя, а цукор", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ба більше, коли сталися перші очевидні факти обдурювання Зеленским своїх виборців, ця особа доводила, що навіть коли Зеленський робить те саме, що й Порошенко, вони роблять різне, бо у Зеленського – висока мета!

Часи змінилися. Зеленського цей знайомець більше не вихваляє. Тим більше, що щойно йому і всьому бізнес-середовищу підвезли «покращення». На Інспекційному порталі оприлюднений проект плану комплексних перевірок суб’єктів господарювання на 2022 рік. А тепер пристебніться аби не впасти.
На 2022 рік заплановано здійснення 29 916 комплексних перевірок юридичних та фізичних осіб – підприємців. Це на 25 030 більше ніж було у плані на 2021 рік. Тобто питання не в тому що перевірок стало на 50%, на 70% чи на 90% більше. Питання в тому, що кількість перевірок на наступний рік зросте більше ніж у ШІСТЬ разів!
Я не те що уявляю, я бачу як тіпнуло під час цієї новини бізнесменів. Бо що таке перевірки контролюючими органами, я знаю дуже добре. Колись довелося стояти з руками за головою, коли на офісі вирувало маскі-шоу. А найбільш приємний і культурний контролер свій візит до нас на офіс починав словами: «Хлопці мені треба вас штрафонути на стільки-то. Скажете де, чи я сам знайду?»
Розумієте, наші державні контролюючи органи з перевірками приходять не для того, аби переконатися що у вас працюють хороші хлопці і дівчата, і що з бухгалтерією у вас все тіп-топ. Державні органи – це завжди бюрократія. А бюрократія більше за все хоче не робити нічого. Тому аби контролери не обмежували свій візит до бізнесу самим лише питтям кави (і не тільки), їм згори спускають «план» - скільки порушень вони мусять знайти і на яку суму оштрафувати. Так було завжди, і я не бачу жодних підстав думати, ніби зараз станеться якось інакше.
Ще більше підстав вважати що інакше не буде, в мене через те, що два роки підряд уряди нашої країни мали діри в бюджеті, які вони затикали за допомогою різноманітних махінацій. А цього року їм доведеться витягувати останні запаси, аби не довести країну до тарифних бунтів. Це означатиме, що наступного року уряд матиме величезні проблеми з фінансуванням своїх програм. Простіше кажучи – уряду бракуватиме грошей.
А значить в пошуку коштів уряд вдасться до старого доброго: «Відкривайте амбари, а то прийдемо й заберемо даром!» Простіше кажучи, уряд влаштує бізнесу розкуркулення. У вигляді штрафів кожна компанія буде змушена «скинутися». Крім «правильних» звісно, тих з ким влада перебуває в особливих стосунках. А всі решта…
Цього свого знайомця бізнесмена я з цією новацією привітав, і його мовчанку у відповідь вислухав. Тільки толку? Все що відбудеться далі – зрозуміло і так. Частина прибуткового бізнесу – згорнеться. Люди які можуть виробляти конкурентні товари і послуги почухрають за кордон. Ті, хто залишаться, штрафи зняті владою компенсують тим, що недоплатять працівникам. А ціни зростають…
Часи Януковича повертаються в повний зріст. А були ж 5 років, коли я вже повірив, що все це – минуле. Проте частині громадян, в яких природне жлобство дивним чином поєднується з дрімучими ідеалізмом і інфантильністю, того було мало. Їм хотілося аби як на Заході – і зразу. Вони сміялися, коли їм казали, що ті, хто хоче всього зразу, матиме ні чорта і поступово. Що пошуки чарівників в реальному житті завершуються трагедіями. Тепер все це – реальність.
Шкода лише, що дров наламали вони, а страждатимуть в результаті будуть всі. В т ч ті, хто не вірив у «хорошого хлопчика». Певно, українці мусять пройти через таке. Для історичної пам’яті".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...