Реактивні "Шахеди". Чи дійсно вони такі небезпечні, - експерт

"Прочитав у ЗМІ дещо істеричну новину про появу у ворога модернизованного – реактивного і швидкого «шахеда». Начебто швидкість його сягає 600 км/год, тому його дуже важко збити. Пояснюю як експерт в цій галузі: це не новина, а дурня якась", - пише аналітик та політолог Олександр Кочетков на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Звісно, замість двигуна внутрішнього згоряння можна поставити на «шахед 136» турбореактивний двигун, і він стане більш швидкісним. Іранці так і зробили, в них це називається «шахед 238».

Проте якщо швидкість збільшиться аж у тричі, то дальність впаде разів у п’ять-шість. Це пов’язано з тим, що реактивний двигун апріорі менш економічний, ніж ДВЗ. Але більш важливо, що повітряний опір зростає пропорційно квадрату швидкості, і витрати пального збільшаться не в три рази, а значно більше.

Тобто, якщо звичайний «шахед» має дальність польоту десь 1200 км і може атакувати будь-яку точку в Україні, то реактивний зможе літати на 200-300 км і діяти виключно у прифронтовій зоні. Що зменшує його ефективність.

Окрім того, конструкція «шахеду 136» типу «качка» є вельми вдалою саме для неквапливого польоту. При суттєвому зростанні швидкості його крила стають завеликими, їх треба зменшувати. Але в них баки для палива. Тоді доведеться паливо зберігати у корпусі і робити його циліндричним і більш подовженим.

В результаті отримаємо типову крилату ракету. Якою нас вже не злякати.

Так, ворог постійно вдосконалюється. І по безпілотниках швидше, ніж ми, на жаль. Але диво-зброї в нього нема. Реактивні «шахеди» можна буде знищувати, як зараз знищуємо всілякі «Іскандери К» і «Калібри». Але за наявності сучасної ППО-ПРО у достатній кількості".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...