"Реалії російського РЕБа", - Serg Marco

Зараз по фронту все частіше можна почути про все більш ефективну роботу російського РЕБу. І це нормально, бо Росія- це мабуть номер 1 в світі по РЕБу.

Так, на іноземних комплектуючих. Але вони після війни в Грузії на цей компонент витрачали час та гроші, а багато країн НАТО в той час мали надію що ніколи воювати не потрібно буде, ми ж друзі всім, і розробляти на комплектувати армію сучасним РЕБом в достатній кількості не на часі.

Тому РЕБ у Росії потужний. Він не міг себе показати на повну в перші півроку війни, бо коли мобільна війна, то ти не можеш ефективно його використовувати.

Але якщо в тебе вже ешелонована оборона чи плацдарм- то тут РЕБ стає потужною силою.

Іх Орлани-10 - це вже вимираючий вид. Скоро іх не буде. Але нові 30-ки, Мерліни та Зали вже збирають з урахуванням іх недоліків по цій війні. І треба визнати- рішення непогані. Сучасні.

В той час наші маленьки виробники все стараються наздоганяти військову еволюцію, не маючі достатньои сил та засобів. Нажаль, не так багато виробників сконцентровані на тому щоб розробити не повний виріб, а захищенний компонент для бпла.

CRPA, звязок ППРЧ який дозволяє передавати інфо в великому бітрейді, гімби з гарною якістью та чутливим тепловізором, системи наведення по лезерному проміню, модулі пасивних антен які дозволяють пеленгувати напрям випромінювання- це все теж дуже складно. Сам БПЛА- це конструктор Лего, який ти можешь зібрати в любому планері, з любими можливостями, якщо в тебе є достатня компонентна база.

Ізраііль збирає БПЛА на своїй компонентній базі і вона в нього крута, треба визнати.

Нажаль в нас панує принцип не "швидше розробити своє", а "швидше затягнути західний компонент щоб виріб якнайшвидше полетів".

Так, є українські виробники які розробляють свою правильну компонентну базу, але хотілось би набагато більше, бо саме це більше потрібно ніж вироби які зібрані на комплектуючих з алі-експрес. Ми зараз в протистоянні з дуже розвиненим ВПК, і поки те що ми можем побачити- досвід цієї війни вони вже втілюють в вирібах.

Ну і на тему західних виробників. Треба розуміти, що ми маємо унікальну можливість отримувати фідбеки від ребівців та пілотів що успішно борються з російскім РЕБом та БПЛА. В умовах які неможливо відтворити на полігонах.

В той час коли західні RND-центри складаються з людей які мали бойовий досвід з Іраку, Афганістану, чи країн Африки, і вони в сучасну війну просто не вміють, немає досвіду.

Компонентна база дронів що пройшла випробування під війною з першим у світі РЕБом та відділами RND які складаються з українськіх воїнів- це золота жила у майбутньому. То давайте активніше ії розвивати.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ветеран СЗР назвав країни, які можуть допомогти Росії напасти на сусідів у Європі

субота, 27 квітень 2024, 17:44

Союзники України на третій рік війни почали розуміти, що Росія становить для них загрозу. І допомога США на $61 млрд вказує на те, що червоні лінії для Заходу поступово стираються, а це грає на користь Україні. Про це в інтерв’ю «Телеграфу» розповів ве...

Агресору урізали наступальний потенціал: На Росії знищено склад з модулями для КАБів - війскор (відео)

субота, 27 квітень 2024, 17:16

Під час атаки на військовий аеродром Кущевська у Краснодарському краї РФ було знищено склад обладнання для переобладнання бомб. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram в суботу, 27 квітня. . "На аеродромі в станиці Кущевська сьогодні (в...