"Реанімація заповнена на 100%": У харківській інфекційній лікарні не вистачає місць. Ліжка ставлять просто в коридорі (відео)

Інфекційна лікарня – основний медзаклад для прийому пацієнтів із коронавірусом в регіоні.

У Харківській обласній інфекційній лікарні критично не вистачає місць у реанімації та бракує лікарів. Ліжка ставлять просто у коридорі, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

У реанімації обласної інфекційної лікарні Харкова зайняті всі ліжка. Медикам довелося поставити додаткове – тринадцяте. "Реанімація заповнена на 100%, а то і більше. 12 хворих – це стабільно. Як переживемо вихідні – не знаю. Тому що переводити хворих немає куди. Вони ще всі на штучній вентиляції легень", – наголосила заступниця директора з медчастини інфекційної лікарні Валентина Маслова.

► Кількість пацієнтів

Інфекційна лікарня – основний медзаклад для прийому пацієнтів із коронавірусом в регіоні.

У лікарні нині перебуває:

  • 210 хворих у стаціонарі, переважна більшість – із COVID-19,
  • за добу – 19 нових шпиталізованих.

Перед вихідними відділення інтенсивної терапії розвантажують. Двох хворих перевозять у 13-ту міську лікарню.

► Брак персоналу

І хоча у лікарні придумали, як подолати нестачу місць, виникла нова проблема – брак персоналу.

"Є такий варіант, щоб ми розгорнули додаткові реанімаційні ліжка на другому поверсі нашого відділення. Зараз будемо дивитися. Спробуємо розгорнути окремо апаратуру. Але це ж потрібен окремий анестезіолог", – пояснила Валентина Маслова.

Проблему з браком інфекціоністів та терапевтів тут вирішили. Сьогодні на роботу влаштовуються 2 нові медики. Тим часом критично не вистачає медсестер. Треба одразу 30.

"Необхідні, як і раніше, анестезіологи, терапевти, медсестри, санітарки. Навіть коли підходять до роботи нові медики, ми повинні розуміти, що рівень морального і фізичного навантаження такий, що ми повинні перестрахуватися і набирати більше", – наголосила радниця голови ОДА з гуманітарних питань Наталя Попова.

І у всіх харківських лікарнях, які рятують хворих із коронавірусом, шукають рентгенологів. Із браком цих фахівців зіткнулися по всій Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Йде під воду єдиний завод бронемашин РФ! Наступу кінець? Бійці РФ перестріляли своїх в Бердянську

середа, 17 квітень 2024, 2:35

Військовий аналітик Дмитро Снєгирьов детально проаналізував інформацію щодо затоплення єдиного у Росії військового заводу з вироблення і модернізації бойових машин піхоти. Мова йде про «Курганмашзавода», який незабаром ризикує опинитися під водою. Воче...

Не тільки дефіцит боєприпасів: Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

середа, 17 квітень 2024, 0:30

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець в ефірі "Київ 24", передають Патріоти України. "Ми з...