"Рейди ТЦК ресторанами - показуха", - секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки

Секретар Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко розповів версії, як може розвиватися війна у 2024 році, а також від чого залежить планування, передають Патріоти України.

— Bild повідомляє, що у російського диктатора Путіна коригують плани, що Кремль планує окупувати українську територію за межами чотирьох окупованих українських регіонів протягом 2024−2026 років. Повідомляється, що до кінця 2024-го Росія планує захопити всю Донецьку і Луганську області, аж до річки Оскіл у Харківській області, а до 2026-го такі великі українські міста як Харків, Запоріжжя і Дніпро. Що ви думаєте про такі прогнози і за яких умов Росії реально може вдатися виконати ці плани?

— Ми маємо розуміти, що таке плани. У росіян були плани ще в 2022 році — «за три дні», за тиждень захопити нашу країну. І коли будують плани, країна має зважати і враховувати можливості іншої. Це те, чого не зробили росіяни, коли планували повернення під сферу впливу і завоювання нашої країни.

Тому, звичайно, в них плани є. І, якщо чесно, я це чую не лише від видання Bild, а деякі наші представники військово-політичного керівництва також вважають, що в Росії є такі плани.

І зараз потрібно робити все, щоб ці плани не здійснилися.

Чи зможуть вони це зробити? Це залежить від багатьох факторів. Це залежить від факторів того, як ми будемо вести далі бойові дії, які в нас будуть ресурси для ведення цих бойових дій, яка в нас буде підтримка наших союзників, який буде розвиток нашого оборонно-промислового комплексу, як ми всередині країни зможемо об'єднатися і поставити політику не на перше місце, а на друге; і об'єднати людей виключно для відбиття агресії, для утримання економіки і розбудови.

Росіяни готуються грати в довгу. Те, що ми бачимо зараз по розбудові їхнього [військово-промислового] комплексу і по тому, як вони союзників своїх обіймають; підторговують якимись технологіями.

Тому, дивлячись на те, як [готуються] росіяни, ми маємо вже думати, як ми будемо не чекати кінця війни і розбудовувати країну, а розбудовувати країну, вчитися вже під час такої війни. Звичайно, це не йдеться про розбудову і [приєднання до] найкращих економік Європи, але загалом ми маємо вчитись вже жити під час такого повномасштабного вторгнення.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...