Рейх Путіна перетворюється ще й на молодшого брата Північної Кореї: Москва у відчаї купує ракети Кім Чен Ина, щоб продовжувати війну проти України, - The New York Times

Досить відсталим зразкам озброєнь Північної Кореї та Ірану, навіть у порівнянні з російськими доведеться в Україні змагатися з кращими на кілька порядків знаряддями Заходу.

Впроваджені проти Російської Федерації санкції значно ускладнюють виробництво високоточної зброї та інших видів техніки, які потребують західних комплектуючих. І аби розв'язувати наявну проблему з нестачею ракет та артилерії, країна-агресор звернулася до послуг одного з нечисленних союзників – Північної Кореї (КНДР). Про це повідомляє з посиланням на анонімні джерела в американській розвідці The New York Times, передають Патріоти України.

Повномасштабна війна РФ проти України триває вже понад пів року і за цей час, окупаційні війська зазнали значних втрат не лише у живій силі, але й у техніці. Також через постійні інтенсивні обстріли українських територій, запаси високоточних ракет потроху закінчуються. А через експортний контроль та санкції «російські збройні сили продовжують страждати від гострої нестачі зброї та боєприпасів».

Тому Міноборони РФ змушено шукати нових постачальників зброї. Згідно з нещодавно розсекреченими даними американської розвідки Росія купує у Північної Кореї мільйони ракет та артилерійських снарядів. А у майбутньому, цілком імовірно, вони можуть придбати й іншу додаткову північнокорейську військову техніку.

США надали мало подробиць про точний тип озброєння, терміни або розмір партії, зазначають журналісти. Як зазначається у публікації, купівля снарядів у КНДР вказує на те, що глобальні санкції серйозно обмежили ланцюжки постачань і змусили Кремль звертатися до країн-ізгоїв за допомогою. Угода з Пхеньяном указує на розпач Москви, каже журналістам урядовець зі США.

Повідомлення про закупівлю у Північної Кореї з'явилося невдовзі після повідомлень про постачання РФ іранських дронів, зазначається в матеріалі. Саме на цих двох країнах Москва зосередила зусилля щодо укладання угод: Пхеньян і Тегеран і так давно перебувають під санкціями – вони менше ризикують, постачаючи РФ зброю.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...

Ігнорують усі бойові посібники: Росія змогла би захопити Україну, якби слідувала власній доктрині, - експерт

неділя, 5 травень 2024, 20:00

Росія досі не змогла загарбати усю Україну, попри значну перевагу в чисельності людей та озброєнь. Одна з причин цього полягає в тому, що російська армія ігнорує власну доктрину та офіційні посібники щодо тактики ведення боїв. Про це виданню Business I...