Реінтегрувати Крим буде простіше, ніж Донбас: Експертка назвала причини

Реінтегрувати окуповані території Донбасу до України буде складніше, порівняно з Кримом. Причиною цьому є бойові дії, які змусили більшість проукраїнського населення виїхати з регіону, передають Патріоти України.

"Я переконана, що Крим і Донбас – це різні речі. Нам значно простіше впоратися в Криму: якщо звідти прибрати російських військових, то там залишиться висока частка людей, налаштованих проукраїнськи. Бо коли Крим анексували, там не було війни, і багато людей просто не виїхали звідти, попри свої настрої. Друга особливість Криму – там є кримські татари, які налаштовані проукраїнськи", – заявила директор Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова в ефірі програми "Укрінформ: вечірній стрім".

Водночас ситуація з Донбасом, за словами експерта, є принципово іншою. Вона наголосила, що "там була пролита кров". Проте більшість проукраїнськи налаштованих людей виїхала з початком бойових дій, і деокупація населених пунктів може викликати спротив від тих осіб, які всі ці роки проживали під російською окупаційною владою. За словами Лібанової, це стане ризиком для появи проросійської влади на місцевих виборах.

"Я не розумію, як ми можемо там організувати вибори – місцеві чи немісцеві. Мене найбільше непокоять саме місцеві вибори. Ми що, отримаємо там проросійську владу? Як європейці 21 століття ми не можемо, як у Судетах, посадити німців у потяг – і нехай їдуть собі. Тож певного рецепта нема, принаймні, я його не знаю", – резюмувала Лібанова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...