"Рейтинги "Батьківщини" продовжать повзти вгору - так само, як рейтинги влади повзуть вниз", - політтехнолог Голобуцький

"Тимошенко вимагає визнати, що стан з енергетикою – надзвичайний, а також зробити з безтолкової Зекоманди притомних керованих маріонеток", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Реалії владі дійсно так чи інакше доведеться визнавати: заперечення енергетичної кризи не збільшить кількість ні вугілля, ні газу. Тобто, на Україну таки чекає надзвичайний стан. А от пропозиція зібрати спецкомісію з фахівців, котра би керувала діями КМ, доки ситуація з енергоносіями не нормалізується, доволі сумнівна. З одного боку, маємо форс мажор і потрібні кризові рішення. З іншого боку, це вимагає визнання чергового власного факапу. З третього боку – це буде не перший і не десятий масштабний факап, визнання попередніх практично ніяк не вплинули на позиції Зекоманди, тож і з цим може прокотити.
Пропозицію Тимошенко домовитись про допомогу з місцевою владою, щоб мери страхували енергетичну систему від надзвичайних ситуацій, одразу можна назвати провальною: Зекоманда надто сильно зіпсувала стосунки з місцевими елітами і відкусила в них надто багато фінансів (оті гроші, що спочатку терміново перевели в ковідний фонд, а звідтам – картелю на Велике будівництво). Добровільного сприяння не буде, а для недобровільного владі вже нема чим тиснути.
Інвентаризація державного бюджету і бюджету «Нафтогазу» - теж не надто реалістична пропозиція, бо всі здогадуються, що і в яких масштабах може виринути при такій перевірці. Хоча загалом звучить логічно: витягти заначки, оптимізувати витрати залишків і перекупити для держави для початку хоча би приватну частку газу з ГТС. Цей газ вже тут, його не треба нізвідки транспортувати і чекати доставки тижнями. Але для таких маніпуляцій треба мати і досвід, і вміння, і репутацію. Те, чого не має ніхто з Зекоманди.
Але головне: Тимошенко знов озвучує те, що хоче чути суспільство. Отже, її рейтинги і рейтинги «Батьківщини» продовжать повзти вгору – так само, як рейтинги влади повзуть вниз. І Зекоманда на очах наближається до рокових 15%, після перетину яких ситуацію вже буде не переломити".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Противник проводить достатньо масштабне перегрупування військ між операційними напрямками... - Костянтин Машовець

середа, 1 травень 2024, 7:15

Про поточну ситуацію у зоні бойових дій, й більш детально зупинимся на Краматорському та Покровському напрямках... 1. Куп'янський напрямок... Як ми з вами, шановні читачі, й передбачали... противник поступово пробує нарощувати розмах та обсяг с...

Народні прикмети на 1 травня. Слухайте зозулю і ластівку та будьте щасливими

середа, 1 травень 2024, 7:05

Православна церква України 1 травня за новим стилем вшановує пам'ять пророка Єремія, митрополита Макарія Київського і благовірної Тамари, цариці Грузинської. За старим стилем сьогодні вшановують єпископа Кузьму Халкідонського. Наші предки це свято прис...