Режим втрачає опору: До "патріотів" починає доходити, що всі ці роки Путін їх обманював і лише гарно крав, - російський політолог

Виявлена завдяки війні слабкість путінської росії відкрила дорогу для критики режиму з принципово нових — «патріотичних» — позицій. Якщо раніше владою були незадоволені майже виключно прихильники демократії, то тепер до них у дедалі більших масштабах починають долучатися і «патріоти». До них починає доходити, що всі ці роки путін їх обманював, про це пише російський політолог Аббас Галлямов.

«Вони-то думали, що він будує «сильну росію», а він, виявляється, весь цей час разом зі своїми подільниками будматеріали розкрадав.

Зараз, у момент, коли демократичний світ — Україна і НАТО — перемагає авторитарну росію, в останній починає складатися вкрай сприятлива з точки зору перспектив демократизації ситуація, коли до прихильників «патріотичної» ідеї раптом дійде, що якщо росія не стане демократичною, то вона так і залишиться слабкою. Зараз дедалі очевиднішим стає, що авторитаризм — це синонім слабкості.

Свого часу Перебудову підтримали багато представників радянського військового керівництва — саме тому, що вони розуміли, що неефективна політична система і економіка, що скочувалася в застій, вели до деградації збройних сил. Так і зараз, розумніші «патріоти» опиняються по один бік барикад із лібералами. Так, причини, чому дві ці групи підтримають демократизацію, будуть відрізнятися — перші побачать у демократії інструмент зміцнення країни, другі цінують демократію per se (как таковую — Авт.). Для кінцевого результату, однак, зазначена різниця не матиме значення".

За словами Аббасова, революції «патріоти», звісно, не зроблять.

«На самостійну, не підтримувану адміністративним ресурсом і не підживлювану з бюджету політичну активність вони у своїй основній масі не здатні. Зате не заважатимуть, коли революцію робитимуть ліберали».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...