Резніков пояснив, чому залишається оптимістом і не вірить у ядерні погрози РФ

Міністр оборони України Олексій Резніков прокоментував ядерну загрозу з боку Росії, пояснивши, чому він не вважає, що країна-агресор застосує ядерну зброю, передають Патріоти України.

«Ми часто обговорюємо з партнерами цю загрозу. Звісно, коли маєш сусіда з ядерною кнопкою, то така загроза завжди є», — сказав Резніков на пресконференції 5 лютого.

Міністр припустив, що можливою метою застосування ядерної зброї може бути спроба змусити Україну впасти, а країни Заходу — припинити військову допомогу, але щоразу, коли РФ «робить щось жахливе, як Буча, Ірпінь, Захід ще більше починає допомагати Україні, інакше росіян доведеться потім зупиняти в Європі».

За словами голови Міноброни України, якщо Росія застосує ядерну зброю на лінії фронту, це наразить на небезпеку її власну армію та населення окупованих територій, яке вона нібито захищає.

«Застосувати в середині України? Продемонструвати їхню рішучість? А що це дасть? Найбільший доказ того, що міжнародний трибунал їм усім гарантований, тому що Україна не є ядерною країною та не становить загрози», — заявив Резніков.

Також він припустив, що РФ уже раніше отримала чіткий сигнал від Китаю та Індії. «Тому я залишаюся оптимістом і думаю, що цього не станеться», — підсумував міністр.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...