"РФ - це розмінна монета Китаю" : Жданов пояснив, чи "кине" Сі Цзіньпін Путіна

Зброю свого виробництва Китай Росії постачати не буде, але у Китаю є величезні запаси і ліцензії на виробництво багатьох видів радянських зразків озброєння. Під час чату на "Главреді" військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов нагадав, що до 2017-го року китайська армія була наполовину озброєна радянськими зразками зброї, передають Патріоти України.

"У китайців дуже багато зброї, і, якщо вони дадуть її Росії, нам буде дуже важко. Дуже. Китай може кардинально змінити ситуацію на полі бою", - пояснив експерт. За словами Жданова, втручання Китаю може бути розцінено Заходом як переведення війни у світовий ранг. Але з іншого боку, Китай – не та країна, яка сьогодні готова на конфронтацію.

"Однак Китай дуже боїться монополярного світу і того, що США претендують на пост світового гегемона. Згадайте програмну промову Сі Цзіньпіна, коли його обирали на черговий термін голови Компартії Китаю. Він тоді сказав, що Китай - за біполярний світ, він бачить себе "країною номер два" у світі. При цьому про Росію взагалі ніхто не згадує. РФ - це розмінна монета Китаю, він бачить в ній тільки сировинний придаток, свій в якійсь мірі", - зазначив експерт.

За його словами, Китай не піде на конфронтацію зі Сполученими Штатами. "Досить подивитися на один показник – зовнішній товарообіг Китаю, порівняти три цифри: товарообіг Китаю і США, товарообіг Китаю і ЄС, а також товарообіг Китаю і РФ. І ви відразу дізнаєтеся відповідь на питання, Чи буде Китай допомагати Росії. Шантажувати допомогою Росії він буде, надавати їй допомогу у вигляді продовольства і, можливо, амуніції може, але давати озброєння – ні. На мій погляд, Китай сьогодні навряд чи готовий впасти в прірву економічної або фінансової кризи", - підсумував Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Це найбільша атака по РФ! Полетіли сотні дронів. Після атаки почався колапс, - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 9:40

Росію і тимчасово окупований Крим накрила наймасштабніша атака безпілотників. Ціллю Сил оборони України були об'єкти критичної і нафтопереробної інфраструктури, а також кораблі Чорноморського флоту РФ. Російські ЗМІ вважають, що масова атака була прове...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 9:23

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...