РФ готує теракт на хімзаводі в Криму: Експерт оцінив наслідки у разі вибуху

Українська розвідка повідомляє, що росіяни готують теракт на підприємстві "Кримський титан" в окупованому Армянську. У випадку вибуху на підприємстві існуватиме небезпека для життя його працівників. Про це розповів професор кафедри екології Києво-Могилянської академії, координатор експертної мережі "Кримської платформи" Євген Хлобистов в ефірі загальнонаціонального марафону, передають Патріоти України.

"Сьогодні така небезпека (теракту. – Ред.) існує. Я не маю жодних підстав не довіряти ГУР. Але це питання, яке продовжується вже багато часу", – каже еколог.

За його словами, з "Кримського титана" окупанти вивезли цінне обладнання і наразі там функціонує один цех, який виробляє азотні добрива з використанням аміаку.

"Саме там зберігається 200 тонн аміаку. Якщо буде вибух, свідомий підрив ємностей з аміаком, люди в промисловій зоні, тобто на території об'єкта, можуть дуже серйозно постраждати. Для працівників підприємства існуватиме безпосередня небезпека для життя", – каже Хлобистов.

Але оскільки аміак легкий і швидко піднімається в повітря, то для мешканців навколишніх населених пунктів, наприклад Армянська чи Красноперекопська, смертельної небезпеки не буде. Їм кілька годин потрібно буде перечекати: не виходити на вулицю, не відчиняти вікна, пити більше води. Тому ситуація не виглядає настільки апокаліптичною, додав експерт.

Хлобистов зазначив, що на підприємстві є ставок, де зберігаються відходи хімічного виробництва. "Якщо на ньому станеться вибух, постраждалих буде значно більше", – попередив він. Експерт зауважив, що окупаційні кримські ЗМІ, які повністю підконтрольні Кремлю, не розповідають кримчанам правду про небезпеку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...