РФ хоче війну на Балканах, щоб мати роль країни, від якої щось залежить, - український дипломат

Росії ще дуже потрібна ще одна війна в центрі Європи, щоб розосередити увагу Заходу від війни в Україні. Тут вона хоче на тлі з'явитися у вигляді миротворця - країни, від якоїсь щось залежить. Про це сказав експосол України в Хорватії і Боснії та Герцеговині Олександр Левченко, передають Патріоти України.

"Росії дуже потрібна ще одна війна в центрі Європи, щоб розосередити увагу Заходу від війни в Україні. Тут би РФ не завадив ще один конфлікт і вона в цьому напрямку працює вже довший час і зараз активізувалась. Тут вона хоче на тлі міжнародної ізоляції з'явитися у вигляді якогось миротворця, переговірника, країни, від якоїсь щось залежить у вирішенні питання війни і миру", - зазначив Левченко.

Експосол зауважив, що зараз найбільше розігрується карта щодо Косово. "Між тим, європейці добре розуміють, куди веде Росія. Німеччина, Франція, Велика Британія, США і ЄС з НАТО проводить там активну роз'яснювальну політику, щоб запобігти цьому конфлікту. Розповіді про те, що Косово загрожує Сербії не зовсім серйозні. Є певні побоювання щодо реваншизму - хтось із Москви може штовхнути Бєлград далі до провокації ситуації у контексті застосування зброї та збройних сил", - підсумував дипломат.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спасибі лікарю за серце не байдуже

вівторок, 14 травень 2024, 10:03

Ювілей хірурга. Живе на білому світі добра і світла людина — Валентин Григорович Білоокий. Знаю його уже понад тридцять три роки. І все він переді мною зображується в одній іпостасі — мудрий пан доктор, беззмінний заступник головного лікаря раніше Андр...

Операція росіян на Харківському напрямку почала "тормозити" - темпи падають, втрати зростають, - Костянтин Машовець

вівторок, 14 травень 2024, 9:32

Очевидно, операція росіян на Харьківському операційному напрямку почала "витормажуватись" - темпи падають, втрати, навпаки, зростають (просування противника за 13.05., на відміну від попередніх діб, явно відчутно менше). . Ну, воно й не дивно - якщо З...