РФ може зберігати ядерні боєприпаси біля покинутої військової бази в Білорусі, - ЗМІ

Країна-агресора РФ може будувати в Білорусі об'єкти, де будуть розміщені ядерні боєголовки. Нещодавні збудовані об'єкти поблизу білоруського міста Осиповичі мають особливості, характерні для «ядерних сховищ у РФ». Про це повідомила газета The New York Times у п’ятницю, 10 травня, передають Патріоти України.

Як зазначає NYT, якщо Росія справді перемістить свою ядерну зброю в Білорусь, це стане «першим випадком зберігання такої зброї за межами РФ після розпаду СРСР у 1991 році».

Як з’ясували журналісти, зона біля нових об'єктів в Білорусі оточена потрійною огорожею на додаток до охоронного периметру всієї військової бази. Ганс Крістенсен з федерації американських вчених заявив, що ядерні розробки в Білорусі «спрямовані на те, щоб дратувати східні країни-члени НАТО».

NYT додає, що ядерні боєголовки зазвичай зберігають біля військових баз, де є можливість доставки зброї. Газета вважає, що ймовірне ядерне сховище може знаходитися у тому ж місці, де й ракети Іскандер (РФ їх перенесла у Білорусь у 2022 році).

Колишній працівник Пентагону й незалежний консультант Вільям Мун заявив, що модернізація військової бази в Осиповичах «з потрійним огородженням, одним головним входом і запасним виходом» схожа на російські сховища ядерних боєголовок. За його словами, окрім додаткової безпеки на місці можуть збудувати окреме житло для російських військових, які будуть контролювати ядерні боєголовки.

NYT додає, що три нові будівлі, які ймовірно призначені або для адміністративного використання, або для казарм, були встановлені біля входу в депо, а додаткову територію зараз зносить.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Рано чи пізно США знищать бажання в китайського бізнесу працювати з РФ. Наслідки в Китаї розуміють усе більше й більше людей", - Швець

понеділок, 20 травень 2024, 23:50

"Чому китайці бояться американських санкцій?" - пише у своєму блозі Антон Швець. "Ви часто можете чути, що Китай допомагає РФ. І Китай дійсно допомагає, ну, як країна. І є певна державна політика компартії щодо взаємодії з РФ. Але насправді десь полови...

Росіянам, схоже, наказано вірити у те, що рептілоїди активізувались, - Сергій Фурса

понеділок, 20 травень 2024, 23:30

"Ми тут жартували-жартували, а росіянам схоже наказано вірити у те, що рептілоїди активізувались. І в Ірані у них вийшло навіть краще ніж у Словаччині. Не в образу словацькій літературі буде сказано... Що ж, ми звісно не проти, але тоді, щоб довести цю...