РФ намацала слабку ланку в українській системі ППО, - військовий експерт

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що боротьба із закупленими РФ у Ірану дронами-камікадзе - це слабка ланка в системі ППО України. Про це він заявив в ефірі проекту FreeДом, передають Патріоти України.

Як зазначив експерт, спочатку йшлося про закупівлю Росією 1 тисячі іранських дронів, але розвіддані свідчать про те, що було поки поставлено в результаті близько 300 одиниць.

За його словами, Іран навряд чи наважиться продовжити поставки дронів-камікадзе. Жданов зазначив, що на сьогодні по території України РФ використовувала 96 іранських безпілотників.

"Тож можна сказати, що залишилося близько двох сотень. Я думаю, що, швидше за все, навряд чи Іран наважиться продовжити поставки, тому що вони вже сьогодні, по-моєму, втретє намагалися виправдатися офіційно, що вони не поставляють ці дрони Російській Федерації. Хоча Іран - така своєрідна країна, на яку немає вже практично управи, навіть Сполучені Штати не можуть домовитися з ними щодо цієї ядерної угоди", - заявив військовий експерт.

Ведучі у нього запитали, скільки ще ракет залишилося у Росії, якими вона кошмарить мирне населення України. Експерт зазначив, що за деякими типами ракет залишилося близько 20%.

"РФ знайшла слабку ланку в нашій системі ППО. У нас немає багаторівневої системи, у нас немає системи стратегічної. Ось ми її намагаємося зараз створити в масштабах країни. Тактичний рівень відсутній практично геть. І ось вони влучили цими дронами саме в цей тактичний рівень. Нам треба зараз терміново розгортати тактичну систему ППО для того, щоб від них захиститися. Тому вони основний упор будуть робити зараз на ці дрони, розуміючи, що з ракетами ми більш-менш боремося", - говорить Жданов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...