РФ перекинула до кордону комплекс "Бал": Жданов оцінив шанси збивати ракети Х-35

Військовий експерт Олег Жданов оцінив шанси системи протиповітряної оборони (ППО) України збивати російські ракети Х-35 і Х-35У, якими РФ може скоро почати обстрілювати з комплексу "Бал", переміщеного днями у Брянську область, передають Патріоти України.

"Природно, вони будуть застосовувати. У цьому навіть немає сумнівів. І в тому, що будуть застосовувати по наземних цілях", - заявив він.

За словами експерта, у ракет Х-35 і Х-35У невисока точність, час польоту на максимальну дальність - до 17 хвилин.

"При такому часі, якщо ми працюємо у комплексі з повітряною і космічною розвідками, то так - у нас є шанси засікти цю ракету і постаратися її перехопити. Єдина складність - це невидимість її з боку радарів і можливість маневрування, зміни курсу польоту", - зазначив Жданов.

При цьому експерт заявив, що максимальна дальність польоту цих ракет не може становити 500 кілометрів: "Під великим питанням наявність таких ракет з дальністю 260 кілометрів, як заявлено. Вони, звичайно ж, є, але кількість дуже маленьке, думаю. Комплекс тільки у 2018 році закінчив випробування, поступив на озброєння, не отримав масового виробництва... Можливо, вони встигли зробити кілька дивізіонів, але не більше того".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...