РФ розглядає варіант суттєвого пошкодження ЗАЕС, щоб її не можна було відновити, - військовий експерт

Росіяни дуже серйозно розглядають варіант суттєвого пошкодження Запорізької АЕС, щоб її не можна було відновити. Знищення буде серйозним ударом по енергонезалежності України. Про це в ефірі "Еспресо" заявив військовий експерт Іван Ступак, передають Патріоти України.

"Станція під контролем Росії з 4 березня 2022 року. Вони робили неодноразові спроби перепідключити цю станцію до енергомережі РФ, але це не вдалося. Це не просто. Україна десь до вересня електроенергію отримувала від ЗАЕС. Потім всі блоки, крім одного, були переведені в холодний стан. Сергій Кірієнко свого часу очолював Росатом - станція перебуває безпосередньо в його кураторстві", - сказав він.

Ступак додав, що заступник керівника адміністрації президента РФ показує Путіну, що він активно в темі та матеріалі війни. "Я більш ніж переконаний - росіяни дуже серйозно розглядають варіант суттєвого пошкодження АЕС, щоб її не можна було відновити.

Без руйнування всієї будівлі - є там слабкі місця в цих об'єктах, зруйнувавши які, відновити станцію та увімкнути її знову в роботу буде неможливо. Або це будуть шалені гроші і тривалий період часу. ЗАЕС забезпечувала Україну 20% електроенергію. Знищення цього об'єкту буде серйозним ударом по енергетичній незалежності України", - підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...