Rheinmetall отримав контракт на Leopard 2 для України

Німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав контракт на постачання Україні 14 танків Leopard 2.

Джерела німецького видання Handelsblatt повідомили, що Данія і Нідерланди вже профінансували закупівлю.

Контракти на нове постачання вже підписані, і уряд Німеччини був залучений до переговорів, оскільки повинен погодити експорт військової техніки.

Очікується, що перші танки з цієї партії доставлять в Україну в січні 2024 року, а всі інші танки прибудуть протягом 2024 року.

Про наміри Данії та Нідерландів передати Україні Leopard 2 стало відомо у квітні.

Повідомлялось, що загальна вартість угоди сягає одного мільярда крон (близько 147 млн доларів), із яких Данія має сплатити половину.

Ці 14 танків для України будуть придбані у німецької промисловості, та не матимуть відношення тих, що вже стоять на озброєнні Данії.

Модель цих танків буде старішою за Leopard 2А7, котрі наразі знаходяться на озброєнні країни.

Нагадаємо, у січні стало відомо, що Нідерланди розглядають можливість викупу для України 18 сучасних основних бойових танків Leopard 2, які вони орендують у Німеччини.

Проте вже наступного місяця міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що танки «не входять до плану поставок», оскільки німецький уряд вирішив не передавати їх Україні.

Наразі Нідерланди залишаються єдиною країною у так званій «танковій коаліції», яка не передає свої танки ЗСУ. Натомість країна зобов’язалась передати запчастини та боєприпаси до цих машин.

Також Україна розраховує на додаткові танки Leopard 2 та БМП Marder від Німеччини.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...