Рішення позвільняти воєнкомів було емоційне, але призвело до того, що під рубку пішли усі ті, хто розбирався в організації мобілізаційної роботи, - Мирослав Гай

"У нас провалена мобілізація. Рішення позвільняти воєнкомів було емоційне, але призвело до того, що під рубку пішли усі ті, хто розбиралися, в нормативній базі та організації мобілізаційної роботи. Я вважаю це диверсією", - пише волонтер Мирослав Гай на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"У 2019-му році, я говорив з представником міністерства оборони Німеччини, ми обговорювали проблему законодавства по ТРО та ідей заміни строкової служби контрактною. І от що, той високопосадовець мені сказав – пане Мирославе, якщо ви зруйнуєте свої військові комісаріати, то ви не зможете їх відновити. Ми в Німеччині тепер не можемо їх відновити, бо немає професіоналів, комісій ВЛК, а головне нам потрібно міняти законодавство, на відновлення системи нам потрібні роки.

Це була додаткова аргументація, яка підтвердила мої переконання проти ідеї знищення строкової служби, проти чого я багато публічно виступав.

Але виявилось, що можна зробити все простіше. Звинуватити воєнкомів у корупції, випустити пару сотень сюжетів і під цей шумок всіх звільнити. Тепер ми маємо провалену мобілізацію.

А це означає реальні речі. Бригади доукомплектовуються канібальним методом. Всі крадуть один у одного людей. І при цьому це не розв'язує питання, але понижує моральних дух та мотивацію.

Війна не триватиме вічно, але ми маємо організувати мобілізаційний процес зараз. І поповнювати бойові бригади не коштом знищенних, а шляхом призову громадян, які мають виконати свій конституційний обов'язок і підставити плече тим, хто воює вже майже два роки. Інакше, їм так само доведеться воювати, але вже в армії РФ".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...